Un estiu encara més fresc a Sant Joan de Vilatorrada

eapstjoan_estiu

L’equip de Sant Joan de Vilatorrada

Dins el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut (POCS 2014) els professionals de l’EAP de Sant Joan de Vilatorrada hem organitzat unes actuacions paral·leles, i a més d’ oferir els consells per “un estiu ben fresc” suggerim als ciutadans: consells de salut per als infants més petits, consells en cas de picades d’insecte i receptes de cuina fresca per la calor.

  • Consells de salut per als infants més petits: informem als nens i als pares quines són  les precaucions que han de prendre davant del sol i la pujada de temperatures,  i la importància de la hidratació dels petits. Enllaç al document pdf Consells per infants petits
  • Consells de salut en cas de picades d’insecte, com prevenir-les, tant en els llocs tancats com a l’exterior, i com tractar-les. Enllaç al document pdf Prevenció i tractament de picades
  • Cuina fresca  per la calor: 12 receptes saludables amb productes d’estiu i de proximitat (tomàquet, síndria, meló, carbassó, albergínia, pera). 

Aquesta primera setmana la recepta que ha tingut més èxit ha estat la vichyssoise de tomàquet i menta! És aquesta:

vichysoiseAltres opcions de menjar fresc i saludable que donarem durant l’estiu seran les següents: amanida Cèsar, meló amb arrop de fulles de ti.la, crema de iogurt amb carbassó i ceba, delícies de pollastre i albergínia, polos de gaspatxo, delícies de sardina i poma, sopa freda de meló amb encenalls de pernil, sopa de pera al gingebre. Esperem que aquest consells us siguin d’utilitat.

I recordeu els consells següents per passar un bon estiu!

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Lleure i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.