Tornar a l’escola

guixos

Foto de www.morguefile.com

Ha arribat el mes de setembre i a bona part de les famílies catalanes us toca preparar la tornada a l’escola i al ritme habitual. Hem fet un petit recull d’informacions sobre temes que val la pena recordar durant aquestes dates: calendari escolar, consells per començar el curs, motxilles escolars, activitat física, activitats  extraescolars, polls i menjar a l’escola.

Calendari escolar 

15 de setembre de 2014: inici de les classes al segon cicle de l’educació infantil, a l’educació primària, a l’educació secundària obligatòria, al batxillerat, als cicles de grau mitjà de formació professional inicial i d’arts plàstiques i disseny, i al curs de formació específic per a l’accés a aquests cicles.

Més informació sobre el calendari escolar 2014-2015 (gencat.cat)

10 consells per començar el curs

S‘acaba l’estiu i de nou comença el curs escolar. Després d’un temps llarg de descans, cal preparar-se per fer més fàcil i profitosa la tornada a l’escola dels nostres fills. Seguidament us fem arribar algunes recomanacions que cal tenir en compte per fer una posada a punt i començar el curs en condicions òptimes.

Seguiu llegint si voleu: “Comencem el curs” a gencat.cat

Motxilles escolars

Hem tractat aquest tema anteriorment en aquest mateix blog a l’apunt “Motxilles i esquenes”, un dels més ben valorats pels nostres lectors, que enllaça amb altres recursos d’interès sobre aquest tema a la xarxa.

Activitat física

Aquest informe que us enllacem, que porta per títol “L’activitat física millora l’aprenentatge i el rendiment escolar està publicat a FAROS, i posa de manifest els avantatges que obté un nen si adquireix uns hàbits d’activitat física diària i practica esport de forma regular.

L’informe, dirigit principalment a pares i mares, però també a mestres,  entrenadors i d’altres professionals, destaca la importància que té el fet que els nens practiquin exercici de forma regular, però també remarca que mai no l’han de practicar de forma obligada o sota pressió, sinó que han de fer esport com un joc, com un espai d’esbarjo i socialització en què es diverteixinadquireixin valors.

Seguiu llegint sobre aquest tema FAROS

Extraescolars

Si la vostra família necessita completar la jornada escolar amb les activitats extraescolars, trobareu una oferta vasta i variada, dins o fora de l’escola. Us fem arribar unes recomanacions, que es complementen amb una reflexió d’una professional del sector educatiu.

“El meu consell és que cal escoltar-los i oferir-los possibilitats tot esperant que la curiositat els porti per camins interessants.”

Seguiu llegint l’article a “Recomanacions per triar activitats extraescolars” publicat en aquest mateix blog.

Els polls

Els polls es desplacen ràpidament. No salten ni volen. Passen d’un cap a l’altre per contacte dels cabells. Això és més freqüent en situacions on hi ha una estreta convivència com a les llars, les escoles i les guarderies. Al contrari del que molts pensen, el poll afecta tant els cabells sans i nets que els que no ho estan. També es poden encomanar si s’intercanvien pintes, gorres, pinces dels cabells, tovalloles… seguiu llegint

Per a més informació sobre els polls, podeu consultar La salut de la A a la Z. Polls. Canal Salut.

Menjar a l’escola

L’etapa escolar és un període de desenvolupament físic i intel·lectual que requereix un gran consum d’energia i, per tant, una alimentació equilibrada i saludable. Una alimentació adequada millora el rendiment escolar dels infants i adolescents i afavoreix l’aprenentatge.

Seguiu llegint a  Menjar a l’escola. Canal Salut

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Embaràs i infants i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.