Trobada de salut comunitària a l’Ametlla de Merola

Donada la situació de canvi en el sistema de salut i en molts altres àmbits, alguns professionals ens plantegem altres maneres d’atendre a la població des de l’Atenció Primària.  És el moment d’impulsar accions concretes per treballar en el camp de la Salut comunitària.

fotos-jornada-atmetlla-de-m-81

Es tracta de promoure el treball interdisciplinar i transversal per potenciar els actius de salut, o sigui els recursos generadors de salut de cada comunitat ; es tracta de treballar en base al concepte de Salutogènesi, contraposat al concepte de treball assistencial focalitzat en la malaltia. I es tracta d’aprofitar els recursos individuals i col·lectius per fer créixer la salut en termes globals.

Per això un grup de professionals del SAP Bages-Berguedà-Solsonès s’han reunit el 20 de juny a l’Ametlla de Merola, per fer una primera trobada de Salut comunitària. En la sessió hi va participar Marta Vilanova, de la Universitat de Girona, que va dirigir una dinàmica de grup motivadora en la que es van treballar les necessitats i les mancances del nostre sector, els conceptes bàsics i els objectius.

També es va poder recollir l’experiència de l’Ametlla de Merola, una petita comunitat empoderada, explicada pel seu representant Sr. Enric Escudé, membre de Queda’t, Associació Gent Gran Ametlla de Merola.

El resultat de la sessió el podeu veure reflectit en aquest núvol realitzat amb wordle

Quant a EAP Navàs - Balsareny

L’Equip d’Atenció Primària (EAP) de l’Institut Català de la Salut Navàs-Balsareny és l’equip de professionals que dóna servei a l’Àrea Bàsica de Salut (ABS) Navàs-Balsareny que està integrada pels municipis de Navàs, Balsareny, Gaià, Viver i Serrateix (comarca del Bages ), Ametlla de Merola (comarca del Berguedà). És un territori extens d’aproximadament 100 km2 i molt dispers que atén una població aproximada de 13.000 habitants.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.