Activitat física a Taradell

caminada taradellLa Rosa Coromina i la Marta Oller, professionals de l’EAP de Santa Eugènia de Berga i referents del PAFES (programa de promoció de la salut mitjançant el consell d’activitat física) són les responsables del programa d’activitats iniciat des del Centre d’Atenció Primària de Taradell i que més endavant es farà extensiu a Sant Julià de Vilatorta, Folgueroles, Calldetenes, Santa Eugènia de Berga i Viladrau a fi de promocionar l’activitat física per adquirir-la com un hàbit saludable.

Fer activitat física de forma regular i mantinguda contribueix a prevenir i/o millorar els factors de risc cardiovasculars (hipertensió arterial, diabetis mellitus tipus 2, estrès, obesitat, sedentarisme, tabaquisme i dislipèmia). Quan coincideixen un nombre suficient d’aquests factors de risc es pot desencadenar una malaltia cardiovascular.

La principal estratègia davant les malalties cardiovasculars és la prevenció i seguir les pautes i orientacions que els professionals sanitaris ens indiquin. Sovint el metge o la infermera ens proposen canvis de conducta que ens costa de fer (deixar de fumar, fer exercici, fer dieta, etc). Pensem que la salut té un preu. Només amb la nostra decisió i empenta aconseguirem evitar els problemes cardiovasculars que tant ens poden perjudicar.

Aquest és l’objectiu d’aquest programa: orientar i aconsellar abans que el problema aparegui.

El programa consisteix en 13 sessions de durada (3 mesos), cada dimarts de 9:30 a 11:00 del matí.

Aquestes sessions són dirigides per dos professionals de l’EAP de Santa Eugènia de Berga: una infermera i una GIS referents del PAFES. La formació del professional  permet adequar l’activitat a les necessitats de cadascú, dins del mateix grup.

Es tracta de sessions totalment gratuïtes, destinades a tota la població. Les rutes d’itineraris estan elaborades per tècnics en esport i educació física.

A més, es fa una fitxa de seguiment amb dades bàsiques sobre l’estat de salut dels participants i els seus objectius individualitzats.

Us animem a fer salut i compartir una bona estona.

Quant a EAP Sta. Eugenia de Berga

L’Àrea Bàsica de Salut de Santa Eugènia de Berga agrupa, per a la seva atenció sanitària, els municipis de Calldetenes, Espinelves, Folgueroles, Sant Julià de Vilatorta, Sant Sadurní d’Osormort, Santa Eugènia de Berga, Taradell, Viladrau i Vilanova de Sau.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Activitats i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.