Els equips d’atenció primària de l’ICS a Osona i l’Anoia celebren el Dia Mundial de l’Activitat Física amb múltiples caminades com a eina terapèutica

El mes d’abril esdevé especialment prolífic en la programació de caminades i altres propostes esportives amb motiu del Dia Mundial de l’Activitat Física, que es va celebrar oficialment  el dia 6 d’abril i que ha generat la programació d’actes durant tot el mes.

Al llarg de l’any,  la Gerència Territorial Catalunya Central de l’Institut Català de la Salut incentiva hàbits saludables entre els quals hi ha l’activitat física, una eina terapèutica no farmacològica d’eficàcia demostrada. Encara que en el decurs d’aquests dies es programen més activitats, a moltes poblacions ja es porten a terme de forma regular i conduïdes sempre per professionals de la sanitat.

Fa uns dies, us vàrem informar de les activitats previstes al Bages-Berguedà. Ara us informem de les previstes per als propers dies a Osona i a l’Anoia.

Us animem a participar-hi!

A Osona 

L’Esquirol

Dimecres 15 d’abril, a un quart de deu, hi haurà una caminada organitzada conjuntament entre el Consultori Municipal i l’Ajuntament. El recorregut serà fàcil i força pla i, en acabar l’activitat, hi haurà un aperitiu per a tots els participants.

Manlleu

Dimarts 14 d’abril, al Casal Cívic. De 16 h a 17 h, zumba; de 17 h a 18 h, aeròbic i ball en línia, i de 18 h a 19 h, fent passos.

Roda de Ter

Dimecres 15 d’abril, a un quart de deu del matí, caminada organitzada per l’Equip d’Atenció Primària Roda de Ter i l’Ajuntament. Forma part del cicle de sis caminades de promoció de la salut.  En acabar la caminada hi ha prevista una breu xerrada sobre els beneficis de l’exercici físic en la salut.

Vic

Dijous 16 d’abril, a un quart de quatre de la tarda, caminada organitzada per l’Equip d’Atenció Primària Vic Nord i la UVic i amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vic. La sortida s’adreça a les persones usuàries del PAFES i a tots els professionals de l’equip.

A l’Anoia

Igualada

L’Equip d’Atenció Primària Igualada Urbà de l’ICS, el Consorci Sanitari de l’Anoia, l’Ajuntament d’Igualada i l’Agència de Salut Pública de Catalunya organitzen fins aquest proper divendres, dia 17 d’abril, diferents actes per promoure l’activitat física. Hi ha un concurs de fotos i vídeos, exposicions, difusió de rutes saludables, pòsters anomenats “10 trucs per ser actius”, etc.

Capellades

Dijous, 16 d’abril, a les 10 h. Caminada popular “Circuits de salut” per la població de Capellades. Els participants entraran en el sorteig de material esportiu de la casa Munich i se’ls oferirà un esmorzar saludable.

Dimecres, 29 d’abril, a les 20 h. Xerrada al local social “La Lliga” de Capellades, amb el títol: “Descobrint els nostres espais” a càrrec de Silvia Díaz, Francina Travesset, Elisenda Lázaro i Anselm Lapedra.

Santa Coloma de Queralt 

Dimecres, 15 d’abril, 11 h. Caminada popular per commemorar el Dia Mundial de l’Activitat Física. El lloc de sortida és el Centre d’Atenció Primària. A les 12 h, a la plaça Major, estiraments, ball i aperitiu saludable.  

Santa Margarida de Montbui

Dimarts, 21 d’abril:

  • De 9.30 a 10.30 h.  Caminada popular i sessió d’estiraments, des del Centre d’Atenció Primària (CAP) fins a Can Passanals.
  • De 12 a 13 h  i de 13 a 14 h. Caminada dins l’aigua, a la piscina Mont Aqua, a càrrec de Margarita Garcia, infermera de l’Equip. Es recomana apuntar-se prèviament al CAP.
  •  De 17.30 a 18.30 h. Masterclass de zumba, al MontMercat, a càrrec d’Ivette Camús, monitora d’esports de l’Ajuntament.

Us recomanem que porteu protecció solar, calçat i roba esportiva per a la caminada i la zumba, així com banyador, casquet, xancletes i tovallola per a l’activitat aquàtica.

Vilanova del Camí

Dilluns, 20 d’abril a les 9.15 h. Caminada amb sortida des del CAP de Vilanova del Camí i amb una durada aproximada de dues hores. El recorregut serà assequible per als assistents. La inscripció és gratuïta. Com els altres anys es recomana que els participants portin un calçat adequat, una gorra per protegir-se del sol i aigua per hidratar-se.

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Activitats i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.