Uns 600 joves han participat en les xerrades sobre salut impartides per professionals de l’EAP Santa Eugènia de Berga

El programa Salut i escola, impulsat pel Departament de Salut, tracta temes com ara sexualitat, tatuatges o tabaquisme, entre d’altres

Gairebé 600 joves dels instituts de Taradell i Calldetenes i del Col·legi Verge del Roser de Sant Julià de Vilatorta han participat aquest curs en el programa Salut i escola, en què diversos professionals sanitaris de l’equip d’atenció primària (EAP) Santa Eugènia de Berga fan xerrades als alumnes. Els tallers, d’una hora de durada, van adreçats a joves, alumnes d’entre primer d’educació secundària obligatòria (ESO) i segon de batxillerat, i tracten temàtiques relacionades amb l’àmbit de la salut que poden interessar-los especialment: alcohol, hàbits saludables, primers auxilis, afectivitat i autoestima, sexualitat, nutrició i higiene bucal, etc.

Les infermeres responsables del programa i algunes llevadores fan les xerrades amb la col·laboració d’una metgessa.

A part dels tres centres esmentats anteriorment, també s’ha iniciat una col·laboració amb un centre de menors ubicat a Santa Eugènia de Berga (el Centre Residencial d’Atenció Educativa [CRAE] La Serra), on els tallers realitzats s’han centrat en els riscos i beneficis de la sexualitat, així com en la importància de l’afectivitat i l’autoestima. Aquests tallers s’han fet al centre d’atenció primària (CAP) de Santa Eugènia en grups petits i els destinataris han estat els residents del centre, que tenen entre 13 i 17 anys.

El programa Salut i escola, del Departament d’Educació i el Departament de Salut de la Generalitat, té l’objectiu de potenciar la coordinació dels centres docents, dels serveis educatius i dels sanitaris en accions de promoció de la salut i d’atenció a l’alumnat, per reduir els comportaments que poden afectar negativament la salut i detectar problemes de salut dels joves a fi d’intervenir-hi al més aviat possible. El programa se centra, principalment, en la salut mental, l’afectiva i la sexual, el consum de drogues i els trastorns de la conducta alimentària.

Quant a EAP Sta. Eugenia de Berga

L’Àrea Bàsica de Salut de Santa Eugènia de Berga agrupa, per a la seva atenció sanitària, els municipis de Calldetenes, Espinelves, Folgueroles, Sant Julià de Vilatorta, Sant Sadurní d’Osormort, Santa Eugènia de Berga, Taradell, Viladrau i Vilanova de Sau.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Activitats i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.