130 professionals s’han reunit a Vic per millorar l’atenció a les dones amb alteracions del sòl pelvià

Us informem que Vic ha acollit una trobada de més de 130 professionals sanitaris d’arreu de Catalunya que han actualitzat els seus coneixements sobre el sòl pelvià i han compartit experiències.

Jornada sòl pelvià 02

Taula inaugural

L’alteració o el prolapse del sòl pelvià, sovint traduït en incontinència urinària o anal, és una afectació de gran prevalença entre la població femenina: es calcula que un 4% de dones té incontinència urinària greu, que el 50% de la població femenina de 50 anys té alguna afectació que hi està relacionada i que una de cada deu dones serà objecte d’intervenció quirúrgica per aquestes causes.

Jornada sòl pelvià 01

Assistents a la Jornada

El Servei d’Atenció Primària d’Osona de l’Institut Català de la Salut i l’Hospital Universitari de Vic han organitzat la Jornada, que promou el Grup Emergent de Recerca de l’Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva  (GRASSIR). Hi han assistit professionals de ginecologia, urologia, cirurgia digestiva, infermeria, fisioteràpia i infermeria quirúrgica i llevadores d’arreu de Catalunya. Hi han participat setze ponents que han tractat temes com ara el diagnòstic de la bufeta hiperactiva, el diagnòstic per la imatge, la incontinència anal, la cirurgia de la incontinència urinària, el rol de la llevadora entre d’altres.

A la comarca d’Osona, l’ICS i el Consorci Hospitalari de Vic treballen en l’aplicació d’un nou protocol d’actuació que ha de permetre millorar “les accions preventives, la detecció precoç i l’atenció al pacient” en els casos d’alteracions del sòl pelvià.

 

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.