Actualització de l’avís sobre l’onada de calor

El nou comunicat del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) emès ahir, 2 de juliol,  informa que:

  • Situació meteorològica 3 de juliol de 2015La situació meteorològica per temperatura màxima extrema (SMP de llindar baix) informada per dijous 2 de juliol es va mantenir amb probabilitat baixa (10-30%) en totes les comarques de Lleida (excepte la Cerdanya),  les comarques  més occidentals de la província de Barcelona (Berguedà, Bages, Osona i Anoia)  i la Conca de Barberà.
  • Avui divendres, 3 de juliol la probabilitat de temperatura màxima extrema  en les mateixes comarques que ahir, serà una mica més alta, entre un 30-70%.

  • Situació meteorolòica prevista 4 de juliol de 2015Demà dissabte, 4 de juliol, l’avís de temperatura màxima extrema s’estén a casi la totalitat del territori català (excepte algunes comarques del litoral de Barcelona i Tarragona). A les comarques occidentals de Lleida la probabilitat de temperatura màxima extrema és superior al 70%.

Davant de l’avís de situació meteorològica de perill  informat pel Servei Meteorològic de Catalunya,  l’Agència de Salut Pública de  Catalunya (ASPCAT) comunica que el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS) continua en fase 2 d’alerta, i que es manté  l’activació del PROCICAT  en fase d’alerta per onada de calor per part del Departament d’Interior, i dels recursos  d’emergència habituals en aquesta fase (SEM, 061 CatSalut Respon, PIUC, Creu Roja).

Us recomanen seguiu els consells bàsics donats des de l’ Agència de Salut Publica de Catalunya (ASPCAT) que poden evitar els problemes causats per la calor,  que es poden  trobar a l’enllaç de l’ASPCAT : POCS consells i   publicats el dia 30 de juny al nostre blog consells  bàsics per l’onada de calor.

Més informació:  a www.meteo.cat/prediccio/general

Trobareu les recomanacions per als professionals al document “POCS, Estiu de 2015

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.