L’EAP Sallent participa en la fase pilot del projecte COMSalut amb l’atenció a la solitud en l’envelliment

El projecte COMSalut és una iniciativa del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, dins del pla de Salut 2011-2015, que pretén que els equips d’atenció primària i comunitària atenguin de manera integral els pacients.

Es calcula que el 80% dels factors que determinen la salut estan fora del sistema sanitari. El projecte, que es desplegarà gradualment, farà que a partir d’aquest 2015, les activitats comunitàries per millorar la salut que, fins ara, es promovien voluntàriament des d’alguns equips s’incloguin a la cartera de serveis de l’atenció primària.

L’EAP de Sallent s’ha incorporat a la fase inicial del projecte COMSalut  amb l’atenció a la solitud en l’envelliment . Va ser la necessitat  de salut escollida que preocupava més a la ciutadania en una jornada de priorització després d’analitzar la informació recollida sobre les principals necessitats en salut, així com els recursos i actius que hi ha al municipi. A partir d’ara tots els agents comunitaris dissenyaran accions i actuacions que posin en valor els actius de salut que té el municipi per incidir en el benestar d’aquest col·lectiu .

Les activitats comunitàries del projecte COMSalut van més enllà de les prescripcions mèdiques i es desplegaran gradualment, tenint en compte les necessitats específiques de la població i amb la implicació activa d’ajuntaments, escoles, casals o altres entitats socials tot potenciant el treball en xarxa.

El projecte inclourà accions per a la prevenció de les malalties, la promoció d’hàbits saludables, la protecció de la salut en l’entorn comunitari, la prevenció i control del tabaquisme, la vacunació, la promoció de l’activitat física i de l’alimentació saludable que ajudi a prevenir l’obesitat.

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.