L’EAP Sant Vicenç de Castellet impartirà avui un Taller de reanimació cardiopulmonar

L’Equip d’Atenció Primària Sant Vicenç de Castellet ha organitzat per a aquest divendres, 16 d’octubre, un taller de reanimació cardiopulmonar (RCP) amb motiu del Dia Europeu de la Conscienciació sobre l’Aturada Cardiorespiratòria. L’activitat és gratuïta i oberta a tothom i es farà entre 2/4 de 5 i 2/4 de 8 de la tarda a la plaça de l’Ajuntament de la població.

12108889_946649002070469_1437619547992424752_n

L’objectiu d’aquesta formació és conscienciar la població de la importància d’actuar al més aviat possible en el cas d’aturada cardiorespiratòria i ensenyar les nocions bàsiques per dur a terme una reanimació cardiopulmonar. El CAP de Sant Vicenç compta amb el suport de les empreses Transport Sanitari de Catalunya i REANIMA, amb les quals ja ha dut a terme d’altres accions per sensibilitzar i formar la població en aquesta matèria.

L’aturada cardiorespiratòria és responsable de més de 350.000 morts cada any fora dels hospitals europeus, una xifra que a Catalunya suposa una mort sobtada cada dues hores i mitja, és a dir, 10 morts cada dia. Per cada minut que passa, la persona en aturada cardiorespiratòria perd el 10% de probabilitats de sobreviure, i s’ha demostrat que la formació de la població en tècniques de reanimació cardiopulmonar, la utilització de desfibril·ladors semiautomàtics i els primers auxilis bàsics són les mesures més ràpides i efectives d’augmentar la supervivència de la víctima fins que sigui atesa pel personal sanitari. Malgrat tot, aquestes mesures només es prenen en una de cada cinc persones que pateixen una aturada fora de l’hospital.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Activitats i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.