Nova Carta de drets i deures de la ciutadania en relació amb la salut i l’atenció sanitària

drets-infografiaEl 2015 s’ha actualitzat la Carta de drets i deures de la ciutadania en relació amb la salut i l’atenció sanitària. La seva revisió  s’ha fet des de la perspectiva del Pla de salut 2011-2015 que centra el model d’atenció en les persones i les famílies.
Els prop de cent drets i deures que recull el document s’han estructurat en deu grans àmbits: equitat i no-discriminació de les persones; protecció i promoció de la salut i prevenció de la malaltia; accés al sistema sanitari; intimitat i confidencialitat; autonomia i presa de decisions; informació sanitària, documentació clínica i tecnologies de la informació i la comunicació; qualitat i seguretat del sistema; constitució genètica de la persona; investigació i experimentació i participació.

En la seva actualització han participat  professionals, centres sanitaris, entitats i col·lectius socials representatius de l’àmbit de la salut que han aconseguit un nou text amb el màxim de consens. La carta revisada defineix un nou àmbit relacional, en un marc programàtic i entorn ètic, alhora que promou la transparència i la proactivitat i reforça l’autonomia i la responsabilitat personal del ciutadà.

El text íntegre de la Carta de drets i deures el trobareu publicat al Canal Salut. També podeu consultar la notícia a la pàgina Web del CatSalut  a l’apartat de ciutadania .

Fonts: Canal Salut i Web del CatSalut

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.