Molt bona resposta als tallers d’atenció plena (“mindfulness”) de Manlleu que ajuden a reduir l’estrès i l’angoixa

Tallers Manlleu mindfulnessL’Equip d’Atenció Primària Manlleu ha constatat la bona resposta i els bons resultats dels tallers d’atenció plena (“mindfulness”), una tècnica que va adreçada a persones amb trastorns d’ansietat i d’angoixa. Fins ara, s’han fet sessions amb la participació habitual d’unes  deu persones. El perfil predominant ha estat el de dones de 55 anys d’edat, com a mitjana.  Els exercicis associats a aquesta tècnica  ajuden  a afrontar i respondre de manera adequada les diverses situacions d’estrès.

Atesa la valoració positiva de les assistents als dos cursos, ara ja se’n programa un tercer que permetrà canalitzar la demanda creixent.  La pràctica de l’atenció plena es basa en la realització de diferents exercicis pràctics a partir de la postura, la respiració i l’actitud.

Un 55% de les persones que han assistit als cursos són cuidadores de pares i néts, mentre que la resta de perfils han estat diversos.  Ara, s’estan avaluant amb detall per determinar els nivells de reducció de l’ansietat i de l’angoixa. A banda, les tècniques assistencials responsables dels tallers, una infermera i una treballadora social, han percebut que s’han incrementat els nivells de socialització de les participants. També s’ha constatat que donen continuïtat a aquesta relació, sorgida arran de l’assistència als tallers d’atenció plena, amb la inscripció a tallers de ioga o a altres activitats que ajuden al benestar.

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.