Els professionals de l’EAP Igualada Urbà han fet noves accions per sensibilitzar contra el càncer

apple-256268_960_720  L’Equip d’Atenció Primària (EAP) Igualada Urbà de l’ICS ha portat a terme recentment noves accions per sensibilitzar a la població de les millors mesures de prevenció per lluitar contra el càncer. La voluntats dels professionals és aconseguir que els usuaris siguin conscients del hàbits saludables, entre els quals hi ha el d’una bona alimentació. La promoció de la dieta mediterrània ha estat un dels eixos d’aquesta acció amb la col·locació d’una taula informativa on la fruita i, en concret la poma, s’ha erigit en protagonista.

Entre les mesures de prevenció importants que recorden els professionals de l’ICS hi ha la necessitat de participar en els programes de cribatge de càncer de mama; de còlon i recte i de coll d’úter que es porten a terme a l’Anoia i a la resta del territori. En aquest sentit, tot i que la participació dels usuaris és voluntària, sí que és considera determinant per poder detectar en estadis inicials el càncer.

A Catalunya es calcula que l’any 2015 es van diagnosticar aproximadament uns 39.900 casos de càncer -23.600 homes i 16.300 dones- exceptuant el càncer de pell no melanoma. A més, aquesta malaltia causa la mort de 16.700 persones cada any, esdevenint la primera causa en homes i la segona en dones.

Malgrat aquest impacte, els indicadors globals mostren una evolució positiva en els últims anys a Catalunya: la taxa d’incidència s’ha estabilitzat en els homes i ha disminuït en les dones, i la supervivència per al conjunt de tumors ha augmentat tant per a homes com per a dones. Tot plegat, en bona part gràcies a l’impacte de les activitats preventives i a una major conscienciació de la població.

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.