Prudència en la conducció

conducció-664x444Cada any, a Catalunya moltes persones pateixen lesions derivades dels accidents de trànsit. La majoria d’aquestes lesions es poden prevenir evitant la conducció sota els efectes de l’alcohol  i les drogues,  també la velocitat excessiva, i utilitzant un dispositiu de seguretat apropiat.

Us recomanem que extremeu la prudència al volant. Recordeu que, com cada any, es preveu un nombre elevat de desplaçaments per la Setmana Santa a les carreteres.

Davant d’aquesta situació, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) recomana als conductors que no consumeixin begudes alcohòliques ni altres substàncies que puguin alterar la seva capacitat per conduir. També els aconsella que consultin el metge o el personal d’infermeria si estan prenent alguna medicació o si pateixen alguna malaltia crònica, com la diabetis o l’epilèpsia, ja que algunes malalties i medicaments poden afectar la conducció de vehicles.

Igualment, és important que no deixeu que el cansament i la son apareguin mentre conduiu. Cal que us aturareu per descansar almenys un cop cada dues hores i davant de qualsevol sensació de son. A més, eviteu tot allò que us pot distreure la conducció, com fumar, parlar pel mòbil, manipular el GPS o els aparells de música.

D’altra banda, tingueu en compte la importància que utilitzeu sempre elements de seguretat durant tots els desplaçaments, ja sigui el casc homologat per als usuaris de vehicles de dues rodes, o el cinturó de seguretat per a tots els ocupants dels automòbils. En el cas dels infants, heu d’utilitzar sempre un sistema de retenció infantil, homologat i apropiat per al seu pes i talla.

Si conduïu, no esteu de vacances durant el trajecte, i si sou els passatgers heu de col·laborar amb el conductor per arribar sans i estalvis al vostre destí.

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Lleure i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.