Una caminada singular permetrà conèixer millor la Igualada cardioprotegida

defibrillator-98587_960_720L’Equip d’Atenció Primària Igualada Urbà de l’ICS, que periòdicament organitza accions de promoció de la salut entre les quals hi ha caminades per als usuaris del centre, ha tingut una singular iniciativa per commemorar el Dia Mundial de l’Activitat Física. La seva proposta, per al divendres 8 d’abril, és caminar per diferents punts de la població on aquest mes de gener passat van entrar en servei diversos desfibril•ladors externs automàtics (DEA).

Igualada és actualment una de les ciutats més ben cardioprotegides, gràcies a la col•laboració entre l’Ajuntament i diverses empreses privades. Així, als disset aparells que hi havia a diferents equipaments municipals de concurrència pública, cal afegir-hi els sis que s’han instal•lat a diversos carrers i places. Estan ubicats a la carretera de Manresa (que és a tocar de la Sagrada Família), a la zona del Molí de Nou (a l’Escola Emili Vallès), a l’IG-Nova Tecnoespai, a la ronda del Rec, a la plaça del Rei i a la plaça Cal Font.
Aquesta caminada tan especial començarà el seu recorregut a un quart de deu davant mateix del Centre d’Atenció Primària Anoia (al passeig de Verdaguer, 170, d’Igualada) i tindrà una durada aproximada de tres hores. S’ha previst que s’aprofitarà la sortida per fer una explicació del funcionament d’aquests desfibril•ladors automàtics, pensats perquè qualsevol persona pugui utilitzar-los de forma ràpida, encara que no tingui coneixements sanitaris, quan s’adoni que algú pateix un atac de cor i ha quedat inconscient.

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.