Dos de cada deu participants en els tallers de Sant Joan de Vilatorrada passen a ser exfumadors

cigarette-666937_960_720El 18% de les persones que han participat en els tallers per deixar de fumar que organitza el CAP Sant Joan de Vilatorrada des de 2011 passen a la categoria d’exfumadors. Tècnicament, se’ls considera exfumadors si al cap d’un any d’haver acabat el taller segueixen deshabituats del tabac. El taller (que es fa al CAP Sant Joan de Vilatorrada amb el suport de l’Ajuntament) consta de set sessions, sis de les quals tenen una periodicitat setmanal i la setena es fa al cap d’un mes. Actualment, des de primers d’aquest mes se celebra un nou taller que s’acabarà el proper 12 de maig.

Des que el CAP va començar aquest programa el 2011 fins ara han participat als tallers 45 persones, el 53% de les quals són homes i el 47% són dones. Quan acaben les set sessions ha aconseguit deixar de fumar el 51% de les persones participants, però al cap de dotze mesos aquest percentatge ha caigut al 18%. Les dades han tornat a posar de manifest la importància de no recaure en el decurs del primer any.

La prevalença de tabaquisme a Catalunya és del 25,9% de la població. El consum de tabac és una de les primeres causes de pèrdua de salut i de mortalitat evitable. És un  factor de risc  important de les malalties cardiovasculars i respiratòries cròniques, així com d’un nombre important de càncers.

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.