Els especialistes en formació demostren la seva capacitat de fer recerca en l’àmbit de la sanitat

jornada santa eugenia 2 (2)Els especialistes en formació que han fet el període de residència han demostrat aquest dimecres la seva capacitat de fer recerca i elaborar propostes innovadores en el decurs de la Jornada  organitzada per la Gerència Territorial Catalunya Central de l’Institut Català de la Salut.

El Teatre Àngel Guimerà de Santa Eugènia de Berga ha acollit més de cent professionals de l’àmbit de la salut per conèixer el contingut dels treballs de final de residència. Entre els fets remarcables en diferents estudis hi ha la importància d’establir fluxos entre l’atenció primària i l’atenció especialitzada. En aquest sentit, un dels treballs elaborats a Osona posa de manifest l’eficiència que comporta la implementació d’aparells d’ecografia als centres d’atenció primària perquè permeten reduir les llistes d’espera per als especialistes, mantenint el correcte diagnòstic de les patologies que s’estudien.

Els perfils dels treballs presentats han estat molt variats i alguns tindran continuïtat amb l’objectiu de reforçar la base científica de les conclusions.

En total s’han presentat nou estudis associats a la realitat assistencial actual: des del que analitza els factors de risc cardiovascular a la Catalunya Central fins al relacionat amb les millores posturals durant l’embaràs per afavorir el treball en el moment del part, passant per la coordinació entre professionals de traumatologia i medicina de família per ser més resolutius o l’anàlisi del perfil de cribatge dels atletes de curses populars.

La Jornada de Recerca i Docència, que té una periodicitat anual, ha arribat a la seva cinquena edició. Les anteriors s’havien celebrat a la seu central de la Gerència Territorial de l’ICS a la Catalunya Central, a Sant Fruitós de Bages.

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.