Setmana Sense Fum a l’EAP de Santa Eugènia de Berga

cigarette-666937_960_720Del  24 al 31 de maig els professionals de l’EAP de Santa Eugènia de Berga han organitzat les activitats següents en motiu de la Setmana Sense Fum: 

  • Als consultoris de cada poble es muntarà un estand amb material incentivador per ajudar a deixar de fumar. Durant aquesta setmana els professionals portarem una insígnia a la bata on ens identifiquem com a personal sanitari que podem ajudar a deixar el tabac.
  • Durant aquesta setmana es promocionaran els tallers per deixar de fumar, centralitzats a Santa Eugènia de Berga però oberts a tots els pacients de tots els pobles de la nostra àrea bàsica; només cal que els usuaris interessants es posin en contacte amb el seu professional d’infermeria, medicina o administratiu. Els objectius definits per aquesta activitat són: introduir noves estratègies motivacionals com l’educació grupal en l’abordatge del tabaquisme; aconseguir mitjançant l’educació grupal i el seguiment individualitzat, l’abandonament de l’hàbit tabàquic en un grup de pacients altament motivats per fer-ho; i contribuir a la prevenció i reducció del càncer relacionat amb el tabac.
  • El dia 26 de maig una infermera i la dinamitzadora del punt jove aniran al IES de Taradell a fer cooximetries on es mesura el monòxid de carboni en l’aire expulsat. És una eina motivacional per classificar el tipus de fumador depenen del resultat.
  • Les estudiants de 3r d’infermeria faran tasques de promoció i prevenció del tabaquisme a les consultes i a les sales d’espera dels consultoris locals.
  • S´oferirà realitzar cooximetries  als pacients de Taradell i Calldetenes.
  • Es calcularà l´estalvi econòmic que s’aconsegueix amb deixar de fumar.
  • Es repartirà una enquesta als usuaris per calcular quantes vegades han fet el gest d’encendre una cigarreta.
  • Reflexió amb els pacients dels motius pels quals fumem i què pensen guanyar deixant de fumar i consells personalitzats.

Us recordem que a l’EAP Santa Eugènia de Berga, des de l’any 2011,  realitzem periòdicament tallers per la deshabituació tabàquica per a tots els usuaris que estiguin motivats en l’abandonament de l’hàbit tabàquic. Aquesta es una activitat impulsada i liderada  des del col·lectiu d’infermeria de l’EAP i s’han implementat tres tallers a l’any. En aquest moments hem realitzant el segon taller de l’any 2016 amb perspectives de mantenir en el futur aquesta activitat grupal preventiva.

Quant a EAP Sta. Eugenia de Berga

L’Àrea Bàsica de Salut de Santa Eugènia de Berga agrupa, per a la seva atenció sanitària, els municipis de Calldetenes, Espinelves, Folgueroles, Sant Julià de Vilatorta, Sant Sadurní d’Osormort, Santa Eugènia de Berga, Taradell, Viladrau i Vilanova de Sau.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Activitats i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.