Quins són els avantatges de l’alletament?

lactanciamaterna-1La majoria de dones que esperen un fill vol donar el pit als seus nadons; alletar és un fet natural, econòmic, ecològic i reforça el vincle afectiu amb el  nadó.  En el naixement s’inicia l’experiència de la lactància amb el primer contacte pell amb pell.

Com a mares estem preparades per alletar els nostres fills, de la mateixa manera que, en la natura, cada espècie té la llet més adequada per a les seves cries.

En el pit, el nadó hi busca (i hi troba) amor, calor, seguretat i atenció. No es tracta només d’alimentació, sinó que reclama el pit perquè vol la calor de la mare, que li ofereix també alimentació emocional.

Si comptem amb ajudes, tenim moltes possibilitats de viure una lactància d’èxit i feliç, de la qual podrem gaudir des de l’inici.

És convenient disposar d’informació sobre la lactància i és molt important tenir ganes d’alletar, ja que així es poden resoldre les dificultats que vagin sorgint.  Després del part és quan el canvi hormonal afavoreix l’inici de la lactància i la instauració del vincle afectiu mare-fill.

Per a moltes mares la lactància és molt fàcil i es va realitzant de forma instintiva. Però també és cert que per a altres s’inicia amb dificultats i molts dubtes, que sovint els generen angoixa. Per això, és necessari tenir informació adequada i disposar de suport, tant familiar com professional.

La  llevadora és la professional més propera per informar, assessorar i donar suport a la dona: durant les visites i l’educació maternal que es duen a terme en l’embaràs, en el part i els primers dies a la maternitat de l’hospital i, posteriorment, en el seguiment del postpart que fa la llevadora al vostre centre de salut.

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Embaràs i infants i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.