Avís de situació de risc de calor

mapaEs comunica que en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic
de Catalunya i per les afectacions que es preveu que se’n poden derivar, correspon emetre un avís de risc per calor.

El llindar establert pel Servei Meteorològic de Catalunya es correspon amb la superació de la temperatura màxima diària de cada municipi establerta pel percentil 98. El percentil 98 és el valor estadístic que indica que només el 2% de dies dels mesos d’estiu, la temperatura màxima ha estat superior a aquest valor. Aquest percentil, pren un valor diferent a cada municipi en funció de les temperatures màximes que s’hi assoleixen.

Consulteu aquí el valor del percentil 98 del vostre municipi:
Taula del percentil 98 de la temperatura màxima per municipis

El Servei Meteorològic de Catalunya informa que per avui per la tarda s’esperen temperatures màximes extremes a Ponent, Catalunya central i quadrant nord-est. La distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada és extens.

Aquest avís ja s’ha fet arribar als grups vinculats. La situació de risc contemplada en aquest comunicat es donarà per finalitzada, sense necessitat d’una comunicació de tancament per part del CECAT, un cop acabi el període meteorològic especificat; sempre i quan no s’actualitzi la informació amb una nova comunicació. Cal recordar que l’avís no comporta l’activació de cap pla d’emergència.

Si el vostre municipi disposa de xarxa RESCAT recordeu de tenir connectat el terminal.

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.