El cor necessitat hàbits saludables

heart-1143648_960_720Aquest dijous se celebra el Dia Mundial del Cor. Des d’un prisma sanitari aquesta és una data important perquè la primera causa de mortalitat al món són les malalties cardiovasculars. Moltes de les patologies del cor, no totes, es poden prevenir amb uns bons hàbits de salut. El control de la hipertensió, el colesterol o el tabaquisme poden ser claus per reduir els seus efectes negatius. Una dieta equilibrada i l’exercici físic regular són receptes bàsiques a aplicar al llarg de tot l’any. Cal fer-se revisions periòdiques per intentar detectar qualsevol anomalia, alguna de les qual poden ser d’origen congènit.

El Dia Mundial ens ajuda a recordar que, individualment, també podem fer la nostra aportació a millorar la salut coronària. Per a moltes persones, per mantenir el cor en plena forma, cal introduir petits canvis en l’estil de vida per aconseguir que el cor, el nostre múscul més important, es mantingui en forma.

Alguns recordatoris:

  • Vetlleu pel pes i equilibrar les calories que s’ingereixen amb les que gastem al llarg del dia.
  • Dormiu bé i les persones adultes fer-ho 7 o 8 hores.
  • Feu activitat física de forma continuada.
  • Reduïu l’estrès i l’ansietat.
  • Vetlleu els nivells de colesterol i de la glucosa.
  • Vetlleu que la pressió de la sang es mantingui entre els paràmetres recomanats per les autoritats sanitàries: 140/90 mm Hg.
  • Minimitzeu o elimineu el consum d’alcohol.
  • No fumeu.

Per a més informació: http://ow.ly/qscR304yF6n

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Malalties i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.