Tecnologia i salut, un binomi indissociable

binary-503598_960_720Les Jornades TIC Salut i Social que fa pocs dies s’han celebrat a Vic han posat novament de manifest el pes que assoleix la tecnologia en la societat del segle XXI i, específicament en l’àmbit de la salut. Les TIC aplicades a la sanitat són una realitat tangible al sistema de salut de Catalunya i això s’ha constatat aquests darrers dies a Vic, on s’han presentat 165 projectes i comunicacions, molts dels quals estan implantats i suposen un benefici per la ciutadania.

Les TIC ja són presents a tots els nivells sanitaris, des de petites aplicacions per a mòbils que poden ajudar a interactuar professionals al món rural o geolocalitzar malalts a les àrees d’urgències hospitalàries fins a projectes de telemedicina molt reeixits que faciliten el treball conjunt entre diferents nivells assistencials o entre professionals que estan ubicats a llocs diferents.

El propi Departament de Salut ha implementat el projecte de la Història Clínica Compartida de Catalunya; la digitalització de la imatge mèdica; el projecte Cat@Salut La Meva Salut; telemedicina i teleassistència i la recepta electrònica.

La Fundació TicSalut,  amb l’objectiu de conèixer objectivament el nivell d’adopció de les TIC per a les organitzacions sanitàries de Catalunya, porta a terme anualment, des de l’any 2007, i per encàrrec del Departament de Salut, l’enquesta Mapa de tendències en TIC i salut, un document de referència per al sector sanitari, que aporta una visió de la realitat i l’evolució de les TIC en la xarxa de centres sanitaris i sociosanitaris públics catalans.

El Mapa de tendències es presenta anualment en un acte públic, on s’ofereixen els resultats de l’Enquesta TIC i Salut a Catalunya, l’estudi monogràfic anual que complementa l’Enquesta i l’anàlisi de les principals tendències internacionals. A aquest enllaç hi trobareu informació corresponent al darrer exercici, el de l’any 2015. http://ow.ly/m1Zt3053IXT

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.