Una exposició al CAP Bages amb 370 fotografies sensibilitza sobre l’alletament matern

expoalletament 1El CAP Bages acull una exposició fotogràfica que dóna a conèixer els valors relacionats amb l’alletament matern. Aquesta mostra és una iniciativa de les llevadores de l’ASSIR Bages-Solsonès de l’ICS Catalunya Central, Teresa Macià i Teresa Ribas, que han volgut que es visualitzés la normalitat de l’alletament matern a través de 370 fotografies, que han aportat, en el decurs dels darrers anys, mares dels àmbits territorials d’Artés-Avinyó i de Moià-Castellterçol, on exerceixen professionalment les dues llevadores.

L’exposició que ara es presenta a Manresa es va concebre l’any 2010 i s’ha anat renovant periòdicament amb noves imatges que cedeixen les mares, a les fotos apareixen, per exemple, les mares donant el pit als seus fills. Les promotores, en començar aquesta iniciativa, pensaven que l’acollida a la proposta seria molt més discreta i res feia pensar que s’arribaria a una exposició itinerant de 370 imatges diferents.

Totes les fotografies es presenten en  blanc i negre i una part significativa dels suports simulen els antics rodets de foto. També hi ha altres elements que configuren un entorn agradable per als visitants, amb la utilització de materials naturals.

Abans d’arribar a Manresa, la mostra també s’ha exposat amb molt d’èxit al CAP d’Artés i al Congrés de Llevadores que va tenir lloc a Tarragona. Actualment són les persones usuàries dels serveis d’Atenció Sexual i Reproductiva (ASSIR) al CAP Bages les que poden gaudir d’unes imatges que transmeten sensibilitat i valors.

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.