Vilanova del Camí fomenta la salut amb una atractiva caminada oberta a la població

caminadaL’Equip d’Atenció Primària Vilanova del Camí organitza per a dimarts vinent una caminada  saludable, en el marc de les accions que es porten a terme al llarg de l’any, amb l’objectiu de fomentar els bons hàbits per millorar la qualitat de vida de les persones. En la iniciativa, que tindrà una durada estimada de dues hores, hi col·labora el Servei d’Esports de l’Ajuntament i és oberta a tothom.

La sortida de la caminada serà a dos quarts de deu del matí des del Centre d’Atenció Primària en direcció nord-oest, per entrar un moment al municipi d’Òdena. Des d’allà, prop de l’antiga piscina de la Torre del Requesens, es remuntarà fins al pont que limita amb el terme municipal d’Igualada. Ja per la riba del riu Anoia s’arribarà a la Creu del Maginet, des d’on el grup es dirigirà cap al sud, en franca pujada, cap a la Fassina i la zona de Can Titó, admirant de nou la Torre de Can Muscons. A la tornada s’allargarà la ruta, si és possible, fins als Moletons i es retornarà al CAP. Com s’ha fet els altres anys, es recomana que els participants portin un calçat adequat, una gorra per protegir-se del sol i aigua per hidratar-se.

L’Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya considera que caminar és l’activitat física més saludable i accessible a la major part de la població, així com una forma senzilla de cuidar la salut, com a part fonamental d’un estil de vida actiu. S’ha demostrat que 30 minuts diaris d’activitat física s’associen amb una disminució del 36% en el risc de mortalitat per malaltia coronària i a una disminució del 27% en el risc de mortalitat per totes les causes. En concret, l’activitat física moderada ajuda a prevenir trastorns com ara la malaltia cardiovascular, l’obesitat, la diabetis, el càncer de còlon i les malalties osteomusculars, i també aporta beneficis sobre la salut mental, alenteix els canvis fisiològics associats a l’envelliment i incrementa l’esperança de vida gairebé 4 anys.

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.