L’ICS a la Catalunya Central dota la ciutadania d’eines àgils per resoldre tràmits administratius

teseo 1Aquest proper dijous, 1 de desembre, a un total de cinc centres d’atenció primària de la Catalunya Central, entraran en servei diverses pantalles tàctils semblants a les dels caixers automàtics, que facilitaran a la ciutadania la realització de diversos tràmits d’una forma senzilla. Els nous aparells ajudaran a descongestionar els punts d’atenció i a disminuir el temps d’espera a l’hora de fer algunes consultes o gestions als taulells.

A Manresa, hi haurà pantalles tàctils al CAP Bages i al CAP Sagrada Família; a Vic, al CAP Osona; a Igualada, al CAP Anoia, i a Berga, al CAP Berguedà. Durant el període inicial d’implantació d’aquest sistema, professionals d’atenció a la ciutadania estaran a disposició dels usuaris per ajudar-los a resoldre qualsevol dubte.

A les pantalles es podran programar visites amb els professionals de medicina, infermeria, pediatria, treball social i odontologia. També s’hi podran consultar i imprimir la relació de visites pendents, el pla de medicació i els justificants de visites.

A banda de les pantalles, que són als mateixos centres d’atenció primària esmentats, tots els usuaris de la sanitat pública catalana tenen al seu abast per Internet La Meva Salut, un espai digital personal, de consulta i de relació, que permet a la ciutadania disposar de la seva informació personal de salut i d’altres serveis en línia per fer tràmits, consultes i tenir cura de la seva salut.

Inclou la informació que s’ha generat per l’atenció sanitària prestada en algun dels centres assistencials públics, com ara el Pla de medicació vigent de la recepta electrònica, les vacunes administrades, els diagnòstics, els informes clínics i els resultats de les proves i les exploracions complementàries. Aquesta eina també es troba en fase d’evolució permanent.

Per garantir la confidencialitat i la seguretat en l’accessibilitat a les dades, només hi poden accedir les persones majors d’edat que disposen de la targeta sanitària individual (TSI) i d’algun sistema d’identificació personal unívoca de la seva identitat. Els usuaris interessats a fer consultes i tràmits per Internet poden demanar informació al seu centre de referència.

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.