La prescripció social fomenta activitats de salut comunitària per als usuaris d’atenció primària

L’EAP Castellar del Vallès promou activitats saludables per millorar la qualitat de vida de la ciutadania. Aquest projecte s’emmarca en la línia estratègica de l’ICS “Desenvolupar un model d’atenció orientat a la ciutadania”. Durant les properes setmanes es publicaran vídeos informatius sobre projectes de referència de la institució. La iniciativa posa en relleu la tasca que fan els professionals seguint els principals objectius de l’ICS. Aquestes càpsules tenen present la diversitat de l’assistència donada als ciutadans.

En aquest vídeo, la directora de l’EAP de Castellar del Vallès, Isabel Martínez, exposa que promouen accions i iniciatives que es duen a terme fora del centre i que resulten beneficioses per a la salut dels pacients. Entre els objectius que volen aconseguir destaquen: evitar la medicalització i reforçar els vincles amb la comunitat. A continuació, un usuari del centre, Martí Siscart, narra la seva experiència com a assistent a un cafè tertúlia del municipi per millorar el seu estat d’ànim de cara a trobar una nova feina.

La prescripció social forma part del procés d’implantació del Projecte COMSalut (Comunitat i Salut) de la Generalitat de Catalunya, que preveu l’atenció integral a la ciutadania des de tots els àmbits de la seva comunitat. Castellar del Vallès és un dels municipis que formen part d’aquest projecte pilot per desenvolupar accions de salut comunitària. El COMSalut s’està desenvolupant a 16 EAP de l’ICS i diferents entitats proveïdores del sistema sanitari integral d’utilització pública de Catalunya, el SISCAT, conjuntament amb els dispositius locals de salut pública de l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

Cada setmana, l’ICS dona a conèixer un projecte emmarcat en una de les deu línies estratègiques. La càpsula de la setmana passada, sobre la tasca de l’ASSIR, es pot consultar aquí.

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Salut comunitària i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.