L’EAP Piera organitza una caminada solidària amb motiu del Dia Mundial de l’Alzheimer

El dijous 21 de setembre se celebra el Dia Mundial de l’Alzheimer, una malaltia neurodegenerativa progressiva que afecta moltes persones, sobretot d’edat avançada. Per commemorar aquesta jornada, l’Equip d’Atenció Primària Piera organitza “Caminem per l’Alzheimer”, una sortida que té com a ruta prevista arribar als Hostalets de Pierola i tornar. El lloc i l’hora d’inici de la caminada són el Centre d’Atenció Primària Piera, a les 18 h. La caminada tindrà una durada d’una hora i mitja. És recomana portar roba còmoda, aigua i berenar. En cas de pluja, l’activitat s’ajornarà.

Pel fet que les caminades són una de les millors formes de promoure la salut, l’EAP Piera organitza altres sortides obertes al conjunt de la població. Les darreres iniciatives d’aquest tipus han estat el 7 d’abril, amb motiu del Dia Mundial de l’Activitat Física, i també el 25 de maig, coincidint amb la Setmana sense Fum.

La malaltia d’Alzheimer produeix una disminució de les funcions intel·lectuals, dificulta l’aprenentatge de nous conceptes, interfereix en la capacitat de la persona per fer les activitats de la vida diària i li provoca canvis en la personalitat i conducta. És la forma més comuna de demència en les persones grans.

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Activitat física i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.