Alimentació

L’experiència del Programa expert sobre diabetis a Osona es converteix en el llibre “Menjar bé per viure millor”

La infermera de l’Equip d’Atenció Primària Vic Nord, Núria Puig; les residents en infermeria familiar i comunitària, Laura Arroyo i Marta Carrasco, i el participant  del Grup de Pacient Expert en Diabetis, Jordi Tanyà, han estat les ànimes del llibre-guia  … Continua llegint

0 comments

La saludable nova cultura de l’oli

En els darrers anys diferents fets s’han conjurat a favor de l’oli d’oliva. Arreu dels països mediterranis i, en aquest sentit, Catalunya, no és pas cap excepció, prolifera una nova cultura de l’oli d’oliva extra verge. Tastos a cegues, concursos … Continua llegint

0 comments

L’aigua

Els nostres companys de l’EAP St.Quirze de Besora, ens parlen de la importància de l’aigua per a la salut de les persones i què podem fer per mantenir-nos ben hidratats a través de l’escrit de la  Meritxell Casassas, infermera de l’EAP. … Continua llegint

0 comments

Alimentació i prevenció del càncer

El Dr. Francisco Àvila Rivera, director de l’Equip d’Atenció Primària Montserrat, ens fa un resum, d’una banda, de la importància de l’alimentació en la prevenció del càncer i, de l’altra, de les activitats comunitàries que s’han dut a terme durant … Continua llegint

0 comments

Què és i com us pot afectar la celiaquia?

La celiaquia és una intolerància al gluten, de caràcter permanent, que provoca una atròfia de les vellositats de l’intestí prim que fa que no s’absorbeixin bé els nutrients dels aliments (proteïnes, carbohidrats, greixos, sals minerals i vitamines). La presenten les … Continua llegint

0 comments

És necessari beure llet? Veritats i mites

Avui parlarem de la llet: aquest líquid blanc o grogós segregat per les glàndules mamàries de les femelles dels mamífers per nodrir les seves cries. Des del punt de vista nutricional, la llet de vaca és un dels aliments més … Continua llegint

0 comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *