Alimentació

Temps de bolets

  L’Imma Tió, administrativa del consultori local de Gurb de l’EAP Vic Nord, coneixedora i amant de la natura, ens dona alguns consells per anar a buscar bolets. La tradició boletaire de Catalunya és ben coneguda. En arribar les pluges … Continua llegint

0 comments

Al·lèrgia a les proteïnes de la llet de vaca

La pediatra Eva Rollan, del CAP Vilanova del Camí, ens ha escrit aquest article sobre l’al·lèrgia a les proteïnes de la llet de vaca. En l’actualitat s’estima que entre el 2-3 % dels lactants són al·lèrgics a les proteïnes de … Continua llegint

0 comments

La importància d’una alimentació saludable dins de l’àmbit laboral

Alimenteu-vos de forma saludable Respecteu l’horari i el nombre d’àpats (entre tres i cinc al dia). Si opteu per dinar en un restaurant o bé al menjador de l’empresa, feu una tria equilibrada o escolliu plats únics. Modereu la mida … Continua llegint

0 comments

L’experiència del Programa expert sobre diabetis a Osona es converteix en el llibre “Menjar bé per viure millor”

La infermera de l’Equip d’Atenció Primària Vic Nord, Núria Puig; les residents en infermeria familiar i comunitària, Laura Arroyo i Marta Carrasco, i el participant  del Grup de Pacient Expert en Diabetis, Jordi Tanyà, han estat les ànimes del llibre-guia  … Continua llegint

0 comments

La saludable nova cultura de l’oli

En els darrers anys diferents fets s’han conjurat a favor de l’oli d’oliva. Arreu dels països mediterranis i, en aquest sentit, Catalunya, no és pas cap excepció, prolifera una nova cultura de l’oli d’oliva extra verge. Tastos a cegues, concursos … Continua llegint

0 comments

L’aigua

Els nostres companys de l’EAP St.Quirze de Besora, ens parlen de la importància de l’aigua per a la salut de les persones i què podem fer per mantenir-nos ben hidratats a través de l’escrit de la  Meritxell Casassas, infermera de l’EAP. … Continua llegint

0 comments