30 futurs residents es connecten a la Jornada de Portes Obertes virtual de la Unitat Docent de la Catalunya Central

Un total de 30 futurs residents s’han connectat a la Jornada de Portes Obertes virtual de la Unitat Docent de l’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central. A partir de dijous començarà el període d’elecció de la unitat docent per part dels futurs especialistes en Ciències de la Salut que el proper mes de setembre iniciaran el seu període de formació als centres docents de l’ICS a la Catalunya Central.

Jornada de portes obertes virtual

La Jornada ha permès a la Unitat Docent poder presentar els recursos, centres i serveis que posa a disposició dels futurs residents per a la seva formació. També s’han resolt els dubtes que tenen aquests professionals abans d’iniciar el seu període de residència i que van des del programa formatiu de l’especialitat, les capacitats docents dels centres d’atenció primària i dels dispositius que col·laboren en la docència de la Unitat, fins a temes relacionats amb l’allotjament durant la residència o el nombre i condicions de les guàrdies en els diferents dispositius docents.

 

Un dels temes que ha destacat la Unitat Docent ha estat l’oferta que té la Catalunya Central per formar especialistes en atenció primària en centres rurals. La ruralitat té unes característiques pròpies que la poden fer atractiva per a aquests futurs professionals, com són la proximitat a l’entorn familiar o a la comunitat.

També s’han interessat per les característiques que un entorn allunyat de les grans ciutats proporciona als residents i que es tradueix en el fet que l’especialista en formació passa a ser un membre més de l’equip de treball, tot i que encara està en període d’aprenentatge. L’especialista en formació s’integra dins dels equips i això li proporciona un accés als pacients més directe, la qual cosa repercuteix positivament en la seva formació.

 

L’èxit d’aquesta convocatòria fa que la unitat docent es plantegi aquesta metodologia de  convocatòria virtual com a sistema habitual per realitzar les Jornades de Portes Obertes que ofereix anualment als futurs residents que volen formar-se a l’atenció primària a la Catalunya Central.

A partir de setembre, la Unitat Docent de la Catalunya Central formarà un total de 111 especialistes, disposarà d’onze equips d’atenció primària docents i 66 tutors i tutores acreditats per a la formació d’especialistes.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.