Unes 500 persones passen per la 3a edició de l’Escola de Salut de Berga, que es reprendrà a partir del setembre

Durant el primer semestre de l’any, l’equip d’atenció primària Berga Centre ha organitzat un seguit de nou xerrades gratuïtes dins del programa de la III Escola de Salut de Berga, en col·laboració amb l’ajuntam0ent i per via del Casal Cívic i Comunitari de la ciutat. El cicle, amb èxit de participació, ha acollit en aquesta tercera edició vora 500 persones (amb una mitjana de 60 assistents per ponència), fet que ha motivat l’equip de salut comunitària del CAP a preparar una nova edició que començarà el setembre.

Els temes que s’hi han tractat són: la salut prostàtica, la incontinència, les infeccions urinàries, els programes d’atenció domiciliària, la sèrie “Coneix la teva esquena”, la declaració de voluntats anticipades, la menopausa i el dol. N’han conduït les sessions professionals del CAP amb perfils diferents: metgesses de família, llevadores, infermeres, fisioterapeutes, referents de benestar emocional i comunitari (RBEC) i dietistes-nutricionistes.

Així mateix, la feina de detectar els interessos de la població s’ha fet juntament amb el personal del Casal Cívic i Comunitari —on han tingut lloc les xerrades cada dimecres a la tarda, de 17 a 18—, que també ha contribuït a difondre i fer visible el cicle de conferències.

La iniciativa de l’Escola de Salut de Berga ha anat creixent amb rapidesa. «Va néixer al principi de 2023 amb una programació més reduïda i un volum d’assistència ciutadana moderat. Avui dia, però, podem dir que l’última edició ha tingut força impacte, tant per la participació de la gent com per la varietat de perfils professionals i temàtics que hi hem pogut incloure», expliquen Aitor Cañadas i Teresa Terricabres, respectivament el RBEC i la fisioterapeuta del CAP de Berga.

Noves edicions

Amb l’objectiu que l’educació en salut arribi cada cop a més gent amb activitats comunitàries impulsades pel CAP, el 18 de setembre es donarà el tret de sortida a la IV edició de l’Escola de Salut de Berga, seguint el mateix format dels programes anteriors. Els temes que vertebraran el segon semestre de l’any seran: higiene bucodental (18/09), càncer de còlon (25/09), alimentació infantil (9/10), Alzheimer (23/10), diabetis (13/11), estratègies per tenir cura del cuidador (27/11) i malalties respiratòries infantils (11/12, coincidint amb La Marató).

El 26 de setembre també s’inaugurarà l’Escola de Salut del municipi d’Avià, el qual pertany a l’Àrea Bàsica de Salut de Berga, amb sessions programades per a l’últim dijous de cada mes, de setembre fins a desembre. Els temes que s’hi tractaran són insomni, dolor agut i dolor crònic, i també es parlarà de com s’aprenen a llegir etiquetes i de l’aplicació La Meva Salut. Aquesta nova iniciativa s’organitzarà al Casal de Gent Gran del poble.

No cal inscripció prèvia per assistir a les activitats.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Notícies, Salut comunitària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.