Comença la instal·lació dels mòduls per donar suport als centres d’atenció primària

Imatge de l'inici de les obres al CAP de CalafAquesta setmana han començat a instal·lar-se els primers mòduls de suport als centres d’atenció primària d’arreu de Catalunya, també a la Catalunya Central. Es tracta d’espais situats al costat mateix dels CAP i tenen com a objectiu desenvolupar l’activitat COVID i no COVID en espais diferenciats. La voluntat és traslladar-hi l’activitat relacionada amb el coronavirus –proves PCR, tests ràpids, identificació de contactes, exploracions, vacunacions – per garantir els dobles circuits i assegurar una major seguretat de professionals i ciutadans dins els centres. En els mòduls també s’hi podrà fer l’atenció a persones amb problemes respiratoris i símptomes de la COVID-19.

El desplegament d’aquestes estructures s’ha fet en espais propers als centres, en terrenys propis o cedits pels ajuntaments o altres institucions. El pressupost mitjà de construcció i equipament mèdic de cadascun dels mòduls ha estat d’uns 70.000 euros. La seva durada està prevista d’entre dos i quatre anys, segons cada cas i són gestionats pels mateixos equips d’atenció primària (EAP).

 

Territori

A la Regió Sanitària Catalunya Central està prevista la instal·lació de 14 mòduls de suport que s’ubicaran al costat dels CAP següents: CAP Calaf; CAP Igualada Urbà, CAP Santa Margarida de Montbui; CAP Vilanova del Camí; CAP Torelló; CAP Osona, CAP Sant Fruitós de Bages; CAP Gironella; CAP Moià; CAP Navarcles; CAP Puig-reig; CAP Sallent; CAP Sant Joan de Vilatorrada i CAP Santpedor.

 

Pla d’enfortiment de l’atenció primària

El desplegament de mòduls s’emmarca en el Pla d’enfortiment i transformació de l’atenció primària, amb l’objectiu d’oferir més espai i confort a la ciutadana i crear circuits diferenciats entre COVID i no COVID. El Pla vol millorar l’accessibilitat i els processos, com també augmentar la resolució i atendre bé la cronicitat. Preveu la contractació de nous perfils als EAP, per la qual cosa farà necessari disposar de més espais. Compta amb una inversió global de gairebé 300 milions d’euros fins al 2022.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.