Els tres equips d’atenció primària del Berguedà inicien grups d’alimentació saludable a partir de setembre

Els tres equips d’atenció primària del Berguedà, gestionats per l’Institut Català de la Salut (ICS) de la Catalunya Central, inicien aquest mes de setembre grups d’alimentació saludable i sostenible oberts a tota la ciutadania. Es faran sessions dinàmiques, adreçades a persones que vulguin millorar els seus hàbits alimentaris i la seva salut, les quals aniran a càrrec de la dietista-nutricionista Mar Gargallo.

  • En el cas de l’Equip d’Atenció Primària Baix Berguedà, els grups es faran els dimarts: la primera tanda serà durant els mesos de setembre (els dies 17 i 24) i octubre (els dies 1, 8, 15 i 22), i l’altra durant els mesos de novembre (els dies 5, 12, 19 i 26) i desembre (els dies 3 i 10). Les sessions tindran lloc al CAP Puig-Reig, i es podrà escollir entre dues hores: a les 17 o a les 18 h.
  • A Berga també es faran grups des d’ara fins al desembre, els dimecres, al CAP Berguedà: els primers grups tindran lloc els mesos de setembre (els dies 18 i 25) i octubre (els dies 2, 9, 16 i 23), i els següents durant el novembre (els dies 6, 13, 20 i 27) i el desembre (els dies 4 i 11). Es podrà escollir entre dues hores d’inici: a les 15 i a les 17 h.
  • En el cas de l’Alt Berguedà, les sessions tindran lloc al CAP de Guardiola, els dijous. Comptaran també amb la intervenció de la referent de benestar emocional i comunitari del CAP, la Laura Andrés, que treballarà juntament amb la nutricionista per millorar el benestar emocional dels participants a través de l’alimentació. El grup es farà els mesos d’octubre (els dies 3, 10, 17 i 24) i novembre (els dies 7, 14, 21 i 28). Els usuaris podran escollir entre començar les sessions a les 10.30 o a les 11.30 h.

Per a més informació i inscripcions, cal preguntar a l’equip de professionals sanitaris del CAP de referència.

El Programa per a la promoció de l’alimentació saludable i la prevenció i l’abordatge de malalties a l’atenció primària i comunitària el va posar en marxa el Departament de Salut el 2021 incorporant la figura del dietista-nutricionista als equips d’atenció primària. Les tasques d’aquests professionals s’adrecen a la prevenció i el tractament de problemes associats a una mala alimentació, amb la promoció d’hàbits alimentaris saludables i sostenibles i d’una alimentació adaptada a les condicions particulars, de risc i de malaltia, i a les preferències i els recursos socioeconòmics i culturals, especialment destinada als col·lectius que més ho necessiten.

 

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Alimentació, Notícies, Salut comunitària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.