Els tres equips d’atenció primària del Berguedà, gestionats per l’Institut Català de la Salut (ICS) de la Catalunya Central, inicien aquest mes de setembre grups d’alimentació saludable i sostenible oberts a tota la ciutadania. Es faran sessions dinàmiques, adreçades a persones que vulguin millorar els seus hàbits alimentaris i la seva salut, les quals aniran a càrrec de la dietista-nutricionista Mar Gargallo.
- En el cas de l’Equip d’Atenció Primària Baix Berguedà, els grups es faran els dimarts: la primera tanda serà durant els mesos de setembre (els dies 17 i 24) i octubre (els dies 1, 8, 15 i 22), i l’altra durant els mesos de novembre (els dies 5, 12, 19 i 26) i desembre (els dies 3 i 10). Les sessions tindran lloc al CAP Puig-Reig, i es podrà escollir entre dues hores: a les 17 o a les 18 h.
- A Berga també es faran grups des d’ara fins al desembre, els dimecres, al CAP Berguedà: els primers grups tindran lloc els mesos de setembre (els dies 18 i 25) i octubre (els dies 2, 9, 16 i 23), i els següents durant el novembre (els dies 6, 13, 20 i 27) i el desembre (els dies 4 i 11). Es podrà escollir entre dues hores d’inici: a les 15 i a les 17 h.
- En el cas de l’Alt Berguedà, les sessions tindran lloc al CAP de Guardiola, els dijous. Comptaran també amb la intervenció de la referent de benestar emocional i comunitari del CAP, la Laura Andrés, que treballarà juntament amb la nutricionista per millorar el benestar emocional dels participants a través de l’alimentació. El grup es farà els mesos d’octubre (els dies 3, 10, 17 i 24) i novembre (els dies 7, 14, 21 i 28). Els usuaris podran escollir entre començar les sessions a les 10.30 o a les 11.30 h.
Per a més informació i inscripcions, cal preguntar a l’equip de professionals sanitaris del CAP de referència.
El Programa per a la promoció de l’alimentació saludable i la prevenció i l’abordatge de malalties a l’atenció primària i comunitària el va posar en marxa el Departament de Salut el 2021 incorporant la figura del dietista-nutricionista als equips d’atenció primària. Les tasques d’aquests professionals s’adrecen a la prevenció i el tractament de problemes associats a una mala alimentació, amb la promoció d’hàbits alimentaris saludables i sostenibles i d’una alimentació adaptada a les condicions particulars, de risc i de malaltia, i a les preferències i els recursos socioeconòmics i culturals, especialment destinada als col·lectius que més ho necessiten.