S’impulsa un grup de gestió del dolor crònic a Sallent

Es tracta d’una activitat liderada pel responsable de benestar emocional i salut comunitària de l’Equip d’Atenció Primària Sallent, Aleix Hildebrandt.

L’Equip d’Atenció Primària Sallent i, en concret, el seu referent de benestar emocional, ha impulsat un grup de gestió del dolor crònic, dirigit a persones que pateixen fibromiàlgia i/o dolor crònic. En la primera sessió, es va comptar amb la participació d’una quinzena de dones del municipi, de diverses edats, que es troben en aquesta situació.

Es tracta d’una iniciativa nova, que pretén dotar les participants de tècniques i estratègies conductuals per millorar la gestió del dolor. No es tracta només d’un curs teòric d’un mes de duració, sinó que també inclou caminades, activitats a l’aire lliure i més.

El psicòleg Aleix Hildebrandt és el referent de benestar emocional de l’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central que lidera el grup. Hildebrandt expressa que “es tracta d’una primera iniciativa que consta d’unes 10 sessions. La meva idea és que, un cop finalitzades, el grup funcioni de forma autònoma i continuï trobant-se per millorar la seva qualitat de vida”.

El referent destaca que si el grup funciona, té previst de cara al setembre obrir nous grups per tractar altres temes que poden incomodar o generar malestar emocional a les persones, com la gestió del dolor d’altres malalties, el dol, l’ansietat i la depressió lleus.

 

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.