Les gerències territorials de l’ICS constitueixen els màxims òrgans de direcció i gestió del conjunt de centres, serveis i institucions sanitàries en la delimitació territorial corresponent.

L’àmbit sanitari de la Catalunya Central comprèn les comarques de l’Anoia, el Bages, el Berguedà, el Solsonès, el Moianès, i Osona. El formen tres serveis d’atenció primària: Anoia, Bages-Berguedà-Solsonès i Osona.

Dóna assistència d’atenció primària a 404.245 habitants aproximadament, és a dir, al 79% del total de la població.

Els serveis assistencials en aquest territori es componen de 33 equips d’atenció primària, un d’ells penitenciari, que presten l’atenció sanitària a 163 municipis en 138 centres de salut (38 centres d’atenció primària i 100 consultoris locals), els quals treballen conjuntament amb 43 unitats de suport.

L’ICS a la Catalunya Central té formalitzades aliances estratègiques amb els quatre hospitals de referència del territori (Althaia, Consorci Sanitari de l’Anoia, Hospital Sant Bernabé i Consorci Sanitari de Vic) mitjançant convenis marc de col·laboració. L’objectiu és establir un marc estable de relació entre totes les institucions que afavoreixi les iniciatives de millora conjunta dels serveis sanitaris a la població de referència, les quals s’incorporen en protocols de cooperació on queden definides les actuacions conjuntes per a la realització d’activitats de prestació de serveis.