Amb la calor, hidrata’t!

Ara que arriba el bon temps i amb ell, la calor, cal tenir present la importància de la hidratació, indispensable perquè el nostre cos funcioni correctament i així evitar problemes de salut.

L’aigua és imprescindible, perquè ens ajuda a regular la temperatura corporal, transporta els nutrients i en ella s’hi eliminen les substàncies residuals del cos. Encara que durant l’estiu tenim tendència a consumir aliments rics en aigua, com són la fruita, la verdura i les hortalisses, no en tenim prou. Quan fa tanta calor, suem per tal d’eliminar l’excés de calor i és imprescindible beure per recuperar aquesta aigua que hem perdut, per tal que el nostre cos pugui seguir realitzant les seves funcions.

Pel contrari, podríem patir les conseqüències de la deshidratació, que són molt greus, La deshidratació pot provocar mals de cap, marejos, vòmits, disminució del rendiment físic i mental, la fatiga o l’augment del ritme cardíac.

És per tots aquests motius que la Mònica Arjona, infermera de l’EAP Vic Nord ens dona un seguit de consells per prevenir la deshidratació:

  1. Beure entre 2 i 3 litres de líquids al dia, de manera continuada i en petites quantitats. I augmentar-ne el consum si es fan esforços físics.
  2. Portar sempre una ampolla d’aigua a sobre, que ens recorda que hem de beure.
  3. No esperar a tenir sensació de set, sinó que hem de beure abans.
  4. Ingerir aliments rics en aigua, com fruites, verdures i hortalisses i alternar-ho amb líquids.
  5. Evitar les begudes alcohòliques, perquè tenen un efecte diürètic.
  6. Estar en espais airejats, en llocs amb un ambient fresc i ventilat.
  7. Buscar llocs d’ombra on poder descansar lluny de l’exposició directe del sol.
  8. No fer exercici físic a les hores del dia on el sol és més fort.
  9. Utilitzar roba fresca, ample i lleugera.
  10. Vigilar amb atenció els grups de risc, com son les persones grans, els esportistes, els treballadors que treballen a l’aire lliure i els infants.

No oblideu de la importància d’hidratar el cos ara que arriba la calor!

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Lleure i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.