Alta implicació al Berguedà en un projecte per reduir la càries i l’obesitat infantil

Alumnes, professors, pares i professionals de la salut fan realitat al Berguedà un ambiciós projecte per reduir els problemes d’obesitat i càries infantil a la comarca. La iniciativa, que rep el nom “Salut en infants. Càries i obesitat infantil”, implica nenes i nens que cursen des de P3 fins a P6. Entre els objectius fixats hi ha la reducció dels sucres afegits en els aliments que prenen en els esmorzars i les festes infantils dels centres escolars. Els professionals de l’ICS als equips d’atenció primària de salut de Berga i del Baix Berguedà que dinamitzen el projecte pertanyen a les especialitats d’odontologia, infermeria de pediatria i infermeria comunitària.

Les escoles de Berga que estan compromeses amb aquest projecte són: Vedruna, Xarxa, Santa Eulàlia, Sant Joan i La Valldan. A la comarca, Santa Maria d’Avià; Gironella i FEDAC de Gironella; i Alfred Mata i Sant Martí de Puig-reig. Pel que fa als ajuntaments, tenen un paper actiu els de Berga, Avià, Gironella i Puig-reig. La intenció és ampliar l’abast de la iniciativa a Vilada, Borredà, Sant Jordi, Casserres, Cal Bassacs i Olvan.

Per reduir la incidència de la càries i l’obesitat es revisa l’alimentació i es promouen hàbits i esmorzars saludables, amb la incorporació de fruita, pa amb tomàquet i altres productes amb propietats nutricionals adequades a l’edat. Als àpats i a les festes d’aniversari es procura eliminar tot allò que porti sucres afegits (brioxeria o sucs de fruites envasats). A més a més, en alguns centres es recupera l’hàbit de rentar-se les dents a l’escola i es fan sessions a les classes de postpart per conscienciar els pares de la importància que té per als infants l’adquisició d’aquests hàbits.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.