Apunta’t a la sessió informativa de l’EAP de Sant Joan de Vilatorrada per crear la Taula de Salut Comunitària

L’Equip d’Atenció Primària (EAP) de Sant Joan de Vilatorrada promou la creació d’una Taula de Salut Comunitària. El 21 de setembre, de 19 a 20.30 h, a la sala d’actes CIO Cal Gallifa, se celebrarà una sessió informativa oberta a la ciutadania dels municipis als quals dona servei: Sant Joan, Fonollosa, Rajadell i Aguilar de Segarra.

Per participar-hi cal inscriure’s prèviament en aquest enllaç. L’aforament és limitat!

Què és una taula de salut comunitària?

És un espai de trobada que estarà format per professionals de l’equip d’atenció primària, representants dels ajuntaments, entitats i ciutadania. La proposta es va presentar als representants polítics en una reunió el mes de juliol.

Quina funció tindrà?

La seva funció és compartir inquietuds i propostes i planificar noves activitats de salut comunitària. Alhora, serà un espai d’escolta activa que permetrà als professionals de l’atenció primària de l’Institut Català de la Salut (ICS) explicar la tasca que fan i com s’organitzen i, alhora, atendre les consultes i dubtes de la ciutadania.

Com s’organitza el centre d’atenció primària?

L’EAP Sant Joan de Vilatorrada organitza l’atenció als pacients en equips de tres professionals que comparteixen la mateixa població assignada i de la qual són els seus referents de salut. L’equip està format per un professional de medicina familiar i comunitària, un d’infermeria i un d’atenció a la ciutadania que s’encarreguen de rebre i atendre les consultes dels seus pacients. En funció del tipus demanda és un professional o un altre qui doni la resposta més adient.

Millores aplicades

L’EAP treballa dia rere dia en l’aplicació de plans per millorar l’accessibilitat a la ciutadania per telèfon i presencialment. També ha incentivat l’ús de noves tecnologies i canals de comunicació com La meva Salut i l’e-consulta. Amb diferents col·lectius d’interès socials i culturals, han creat la comissió de medicina comunitària per treballar la promoció de la salut gràcies a la incorporació de dos perfils de professionals nous: els referents de benestar emocional i els nutricionistes.

Horari d’atenció al públic del CAP de Sant Joan

El CAP de Sant Joan de Vilatorrada és obert de dilluns a divendres de 8 a 20 h. A la pàgina web de l’ICS Catalunya Central podeu consultar horaris, serveis i el perfil dels professionals que treballen a l’àrea bàsica.

Si us trobeu malament fora d’aquest horari, truqueu al 061 Salut Respon i us informaran sobre què heu de fer. A través d’aquest servei, l’equip de professionals sanitaris que hi ha al darrere us pot orientar en el tractament, adreçar-vos al servei d’urgències del CAP BAGES, enviar-vos un metge o metgessa o una ambulància a casa en cas que es tracti d’una urgència que s’ha d’atendre de forma immediata. Podeu trucar per telèfon o accedir-hi des de l’aplicació mòbil (si us la descarregueu prèviament).

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Notícies, Salut comunitària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.