Els CAP d’Igualada organitzen una Jornada per deixar de fumar i controlar la hipertensió

Amb motiu del Dia Mundial de la Hipertensió arterial i el Dia Mundial sense tabac els CAP d’Igualada organitzen una Jornada a Cal Font el 22 de maig per deixar de fumar i controlar la hipertensió.

Durant tot el dia, diferents professionals sanitaris dels dos CAP faran una atenció personalitzada als assistents i oferiran tallers i xerrades

Amb motiu del dia mundial de la hipertensió arterial (17 de maig) i del dia mundial sense tabac (31 de maig) els dos centres d’atenció primària d’Igualada han organitzat pel dia 22 de maig a la Plaça de Cal Font una Jornada de la Hipertensió arterial i la Setmana sense fum, on professionals de diferents àmbits faran tallers i xerrades per donar consells i resoldre dubtes sobre aquestes dues temàtiques, estretament relacionades.

A les diferents carpes instal·lades matí i tarda (de 10 a 13 h i de 16 a 19 h), infermeres, nutricionistes, fisioterapeutes i higienistes bucodentals del CAP Igualada Nord del Consorci Sanitari de l’Anoia (CSA) i del CAP Igualada Urbà de l’ICS Catalunya Central atendran els visitants de manera personalitzada per ajudar-los a conèixer les causes, els símptomes i les tècniques per tenir un millor control sobre les malalties; ensenyaran a prendre la tensió arterial de manera correcta, explicaran com deixar de fumar a través de la consulta d’infermeria, es faran xerrades sobre nutrició i també de promoció de l’activitat física.

La jornada, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Igualada, té com a objectiu final que els assistents puguin conèixer els professionals de Atenció Primària, les intervencions de salut davant la prevenció i control de la Hipertensió i la deshabituació al tabaquisme.

L’organització anima els assistents a portar els aparells de mesura de tensió que tenen a casa per fer la comprovació i validació en el control de la seva hipertensió així com tots aquells que estiguin interessats a deixar de fumar.

 

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Notícies, Salut comunitària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.