El CAP Osona celebrarà l’acte institucional del 50è aniversari el dijous 1 de desembre al Paranimf de la UVic-UCC

El Paranimf de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) acollirà l’1 de desembre al migdia, a les 12.30 h, l’acte institucional de commemoració dels 50 anys del CAP Osona, el centre de referència de l’atenció sanitària pública de la comarca. L’acte comptarà amb les intervencions de la gerent territorial de la Catalunya Central de l’Institut Català de la Salut (ICS), Anna Forcada Arcarons; l’alcaldessa de Vic, Anna Erra Solà; la directora gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS), Yolanda Lejardi i Estévez; i la delegada de la Conselleria de Salut i gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central del Servei Català de la Salut, Alba Oms Llobet.

La commemoració també servirà per estrenar la cançó i el videoclip que s’ha preparat per a l’aniversari i comptarà amb la intervenció de dos professionals del CAP, el treballador social Lluís Sarreta Cortina i la llevadora Montse Verdaguer Planella. Tot seguit, l’alpinista Ferran Latorre Torres, el primer català que assoleix els 14 cims de més de vuit mil metres que hi ha al món, oferirà la conferència “El repte com un imant”.

Taller de cuina a càrrec del mestre xocolater Lluc Crusellas

La commemoració dels 50 anys va començar amb la presentació pública de la imatge de l’aniversari i continua durant tota la setmana amb tallers i activitats de promoció d’hàbits saludables, el primer dels quals ha tingut lloc avui dilluns, 21 de novembre, amb un taller de sòl pelvià a càrrec de l’ASSIR Osona.

La resta d’activitat són les següents:

  • Dimarts:  “Taller d’alimentació per a adults Show cooking”.
  • Dimecres hi haurà dues activitats: “Taller de musicoteràpia i relaxació” i “Taller d’ús didàctic i terapèutic de les joguines sexuals”.
  • Dijous tindrà lloc el “Taller d’alimentació saludable per a infants”, que anirà a càrrec de l’osonenc i millor mestre xocolater de l’any, Lluc Crusellas. Consistirà en una activitat interactiva sobre com introduir la xocolata en una alimentació equilibrada i com preparar berenars saludables.
  • Divendres: s’han organitzat dos tallers de reanimació cardiopulmonar (RCP) per a l’alumnat dels IES Vic i Jaume Callís.
  • Diumenge: es tancarà la setmana amb una caminada popular que sortirà de davant del CAP i que seguirà la Ruta del Gurri al pont d’en Bruguer (més informació en aquest enllaç).

Totes les persones interessades poden inscriure’s a les activitats enviant un correu a eapvicnord.cc.ics@gencat.cat o bé, presencialment, al CAP Osona.

Activitat de lectura a la biblioteca Pilarín Bayés

Una altra de les activitats promogudes en el marc de l’aniversari és l’activitat “Salut i lectura: lectura de textos en veu alta”, que s’ha organitzat conjuntament amb la Biblioteca Pilarín Bayés i que es farà el dimarts 29 de novembre, a les 17.30 h. Aquest taller pretén ajudar a prendre consciència de com les arts també ajuden al nostre benestar físic i emocional.

La celebració s’allargarà fins a la primavera de l’any que ve, amb un sopar per a professionals d’atenció primària de l’ICS de tota la comarca, una exposició fotogràfica itinerant i un acte acadèmic.

Naixement d’un centre de referència

El CAP Osona es va construir l’any 1970 i en tot aquest temps ha anat augmentat la seva activitat assistencial. En aquests moments fa una mitjana de 1.300 atencions diàries. Al CAP Osona hi treballen 132 professionals i acull els serveis de l’Atenció Sexual i Reproductiva (ASSIR), el Servei de Diagnòstic per la Imatge (SDPI), el servei de cribratge ocular i d’audiometries i l’atenció continuada (ACUT). L’EAP Vic Nord està acreditat com a centre docent.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.