El CAP Sant Hipòlit engega un programa per fomentar la parentalitat positiva entre mares i pares d’infants de 2-3 anys

Una dotzena de persones participen en el nou programa del CAP Sant Hipòlit de Voltregà ―de l’ICS Catalunya Central― que, amb el nom “Espai de mares i pares”, té com a objectiu ser un punt de trobada i d’intercanvi d’experiències per fomentar la parentalitat positiva i donar eines per a la criança i l’educació dels infants d’entre 2 i 3 anys.

Aquesta activitat es durà a terme en deu sessions d’una hora i mitja de durada, amb periodicitat setmanal, fins al mes d’abril. L’objectiu és que la dinàmica de grup entre els participants els ajudi a adquirir estratègies personals, emocionals i educatives. Les professionals que lideren l’activitat ―una infermera pediàtrica, una terapeuta ocupacional i una treballadora social― expliquen que “compartir experiències educatives permet reforçar els valors positius que tenim”.

A les sessions es tractaran temes diversos per veure com es poden gestionar situacions quotidianes que es poden produir amb els fills i les filles d’entre 2 i 3 anys. Es considera tan important el tema que es tracta com el fet que els participants puguin debatre’l i compartir vivències, amb l’objectiu de generar eines per millorar la convivència familiar i desenvolupar models parentals adequats per als infants.

Per donar a conèixer aquest nou programa, s’ha comptat amb la col·laboració d’escoles, de l’AMPA i d’altres entitats. La bona acollida i acceptació que ha tingut l’activitat podria propiciar que es fes extensiva a altres franges d’edat.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.