El CatSalut farà avui un cribratge massiu al barri de Santa Eulàlia de Berga

Persones assegudes esperant els resultats dels tests ràpidsEls tests PCR es fan de 8:30 a 13:30h del matí i de 15 a 19:30h de la tarda a l’hotel d’entitats, al carrer Mestre Pedret, número 2 de Berga. El cribratge es fa en veïns i veïnes majors de 16 anys. Aquesta mesura s’ha decidit arran de l’augment de casos registrats a Berga i amb l’objectiu d’arribar al major nombre possible de casos positius asimptomàtics, amb la voluntat de poder frenar el contagi de Covid-19. En concret el públic potencial del cribratge són 900 veïns i veïnes de més de 16 anys.

 

 

El Servei Català de la Salut ha organitzat per aquest dimecres un cribratge massiu al barri de Santa Eulàlia de Berga. Es farà a l’Hotel d’entitats, al carrer Mestre Pedret número 2, un espai cedit per l’Ajuntament i on ja es va fer fa unes setmanes un cribratge obert a tota la població.

Aquesta mesura s’ha decidit arran de l’augment de casos registrats a Berga i amb l’objectiu d’arribar al major nombre possible de casos positius asimptomàtics, amb la voluntat de poder frenar el contagi de Covid-19. En concret el públic potencial del cribratge són 900 veïns i veïnes de més de 16 anys.

Per a fer aquest cribratge hi haurà professionals del Centre d’Atenció Primària Berguedà i de dues unitats mòbils del Bages i Berguedà per a donar suport. En total un equip format per tres tècnics de cures auxiliars que faran les proves, tres administratius que faran la recepció de les persones que es faran el cribratge i n’agafaran les dades i un professional d’infermeria que coordinarà l’operatiu.

A diferència del cribratge massiu que es va fer a Berga fa unes setmanes, en aquesta ocasió el test que es fa és una prova PCR i els resultats es podran saber entre 24 i 48 hores posteriors a la seva realització. Els usuaris i usuàries podran saber els resultats consultant l’aplicatiu La Meva Salut o bé a través d’un SMS on els indicaran si la prova PCR ha sortit positiva o negativa.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.