El Xat Jove Anoia retorna als instituts per a resoldre els dubtes sobre salut de l’alumnat

El Xat Jove és un projecte pilot que s’anirà a explicar als instituts de Capellades, Vallbona d’Anoia, Santa Coloma de Queralt i Igualada.

Es tracta d’una eina digital gratuïta, anònima i confidencial adreçada a joves d’entre 12 i 18 anys.

Els equips d’Atenció Primària a l’Anoia reimpulsen el Xat Jove Anoia, una iniciativa adreçada a joves perquè puguin fer consultes confidencials i personalitzades sobre temes de salut a través de l’aplicació de missatgeria WhatsApp.

Es tracta d’un projecte pilot liderat per les professionals d’infermeria del Programa Salut i Escola i les llevadores de l’ASSIR Anoia de l’ICS a la Catalunya Central. L’eina pretén promoure la salut i la prevenció de malalties a l’escola. A través de missatgeria, i de forma anònima, les professionals poden rebre consultes i resoldre dubtes en matèria de salut afectiva i sexual, consum de drogues i prevenció de drogoaddiccions, salut alimentària…, i fer difusió als joves dels serveis de salut comunitària del territori.

El Xat Jove Anoia està adreçat a infants i joves d’entre dotze i divuit anys. Per poder-los explicar la iniciativa, les infermeres fan xerrades durant aquest mes de maig i juny amb els alumnes de cinc instituts de la comarca de l’Anoia: l’Institut Molí de la Vila de Capellades, l’Institut de Vallbona d’Anoia, l’Institut Joan Segura i Valls de Santa Coloma de Queralt, l’Institut Pere Vives Vich d’Igualada i l’Escola Pia d’Igualada.

Com accedir al Xat Jove Anoia

Si tens entre 12 i 18 anys, pots enviar qualsevol consulta relacionada amb la salut afectiva i sexual, les drogues o les addiccions al Xat Jove, a través de whatsapp. Has d’escanejar un codi QR que trobaràs als cartells i pòsters penjats als instituts i Centres d’Atenció Primària.

La consulta és gratuïta, anònima i confidencial i que es tracta d’un servei disponible els dies laborables de 8 a 20 h.

Projecte compartit

El projecte pilot es duu a terme en el marc de l’acord de col·laboració entre la Gerència Territorial Catalunya Central de l’Institut Català de la Salut amb Abi Global Health, una empresa de salut digital amb seu a Barcelona i Dublín, que ofereix el seu servei de microconsultes de salut a catorze països d’Europa, Àsia i Àfrica. Abi Global Health ha adaptat la seva tecnologia per fer-la encara més accessible i segura per als joves, que hi accediran de manera totalment anònima i confidencial.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Adolescents, Notícies, Salut comunitària, Salut sexual i reproductiva. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.