En marxa l’estudi per conèixer la immunitat postvacunació contra la COVID-19

L’Equip de Recerca de l’ICS a la Catalunya Central inicia un estudi intern per establir l’efectivitat de la vacuna

Els investigadors de l’Àrea de Recerca, Anna Ruiz Comellas, Anna Ramírez i Josep Vidal, inicien un estudi per conèixer la immunitat generada per la vacunació contra el coronavirus SARS-COV-2.

L’estudi va dirigit a tots els treballadors de l’ICS a la Catalunya Central que no hagin passat la COVID-19 (han de disposar de serologies, tests d’antígens i PCR negatius) i que hagin estat vacunats amb la primera i la segona dosi del vaccí.

Les persones que formin part de l’estudi hauran de sotmetre’s a analítiques cada dos mesos per fer determinacions serològiques (anticossos específics) i cada quatre mesos per determinar la immunitat cel·lular.

L’estudi permetrà a les persones seleccionades, unes 200 triades de forma aleatòria entre les persones inscrites, conèixer el seu estat immunològic davant del SARS-COV-2 durant tot el període de l’assaig, ja que se’ls enviaran els resultats de les analítiques periòdicament. A més, les respostes immunitàries es compararan entre els treballadors que han passat la COVID-19, i els qui han estat vacunats o no. Això “ens permetrà determinar la immunitat dels professionals enfront el SARS-COV-2 i comparar la resposta de la vacunació segons si han estat infectats prèviament o no”, detalla la investigadora i metgessa de l’ICS a la Catalunya Central, Anna Ruiz Comellas.

L’Institut de Salut Global (ISGlobal) i la Fundació Daniel Bravo són les institucions que fan possible l’estudi.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de coronavirus, Notícies de recerca i innovació, Recerca, Vacunes i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.