Fer xarxa contra l’ansietat i la depressió lleu: el nou #ICSfluencers amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental

Fer xarxa, compartir experiències i buscar eines que ajudin a fer front a l’ansietat o la depressió lleu i, en definitiva, a millorar la salut mental. És la carta de presentació dels grups psicoeducatius, que es reuneixen a diferents centres d’atenció primària per donar suport a persones amb ansietat o símptomes lleus de depressió.

En parlem amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental (10 d’octubre) amb la referent de benestar emocional de l’EAP Vic Nord, Sandra Vilar Hernández, i alguns testimonis del grup d’ansietat i depressió lleu de Vic.

“El que proposem són 12 sessions, amb un contingut molt variat, com l’ansietat, la depressió, els estats d’ànim, l’autoestima, la gestió emocional, la gestió del temps o les habilitats comunicatives. Són sessions adreçades a persones majors d’edat, amb malestar emocional i dificultats per fer front al dia a dia”, explica Vilar.

La professional destaca la importància de la relació que s’estableix entre totes les persones que formen part del Grup: “És molt important el sentiment de pertinença al grup, el fet de sentir-se comprès i que escoltar les experiències dels altres ajudi tothom”.  Deixa clar que aquestes sessions no són un substitutiu de les teràpies que necessita algú amb trastorns greus de depressió o ansietat, però que en casos més lleus, sí que són una bona eina per disminuir símptomes i evitar que el malestar emocional es cronifiqui.

Coneix les històries dels #ICSfluencers i els pòdcasts dels ICSfluencers!

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Activitats, Notícies, Salut comunitària. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.