Presentació, programa, inscripcions, com arribar?

I Jornada de Seguretat a l’Atenció Primària Catalunya Central

25 de setembre de 2014, Ateneu Igualadí, Igualada

Presentació

Aquesta I Jornada de Seguretat a l’Atenció Primària Catalunya Central té per objectiu compartir experiències realitzades per millorar la seguretat dels pacients de l’Atenció Primària de la Salut. El treball en equip i l’intercanvi de coneixement són les bases per aconseguir entre tots el gran repte de disminuir al mínim possible el risc derivat de l’Atenció Sanitària. El Departament de Salut, amb el Model d’Acreditació de Centres d’Atenció Primària ens facilita l’eina que ha de servir de full de ruta per avançar en aquest projecte. Al llarg de la jornada es presentaran alguns dels projectes implantats a la Catalunya Central per aconseguir una major seguretat en els diferents processos de la nostra organització sanitària.

Programa actualitzat

 08.45 h. Benvinguda i acreditació.

09.15 h. Presentació de la Jornada i taula inaugural.  Lluís Riu, gerent de l’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central, Marc Castells, alcalde d’Igualada, i Oriol Morera, gerent de la Regió Sanitària Catalunya Central del Servei Català de la Salut.

09.30 h. Conferència: Història i evolució de la Qualitat i els models d’acreditació a Catalunya. Dr. Ignasi Arbusà, cap de l’Oficina de Cartera de Serveis i Mapa Sanitari de la Direcció General de Planificació i Recerca, Departament de Salut.

10.15 h. Comunicacions orals. Moderadora: Anna Ribas, directora de l’EAP Santa Eugènia de Berga i directora de l’ACUT Osona. SAP Osona.

11.00 h. Pausa-Cafè

11.30h. Presentacions. Moderador: Alfonso Arana, director de l’EAP Súria. SAP Bages-Berguedà.

– La Unitat Funcional de Seguretat de la Gerència Territorial Catalunya Central. Victòria Estrada, responsable de Qualitat.

– La Unitat Bàsica de Prevenció de Riscos Laborals. Esperanza Llorens, tècnica de la Unitat.

– La Unitat Econòmico-Financera de la GTCC. Llibre de manteniment electrònic. Vicenç Fenollar, cap de la unitat.

12.15h. Presentacions. Moderadora: Marta Sagarra, directora de l’EAP Capellades. SAP Anoia.

– Gestió de la seguretat a l’atenció urgent a la GTCC. Responsables de qualitat dels ACUT Anoia, Bages-Berguedà i Osona.

– Gestió de la seguretat al continuum assistencial de l’Anoia. Rosa Mª Gasulla, coordinadora Atenció al Ciutadà, SAP Anoia.

– Gestió de la seguretat en l’ús del medicament: Butlletí d’errors de medicació. Anna Bonet, responsable de la Unitat de Farmàcia de la GTCC (ICS).

13.00 h. 13.30 h.   Conferència “Línies de futur en Qualitat i Seguretat en l’Atenció Primària a Catalunya “.  Josep Davins, subdirector general de Serveis Sanitaris del Departament de Salut.

14.00h. Conclusions de la Jornada, Reconeixement a la millor comunicació i Cloenda.Remei Juncadella, directora del Sector Sanitari Anoia, Regió Sanitària Catalunya Central, CatSalut,  Xavier Bayona, director del SAP Anoia i Joaquim Verdaguer, director assistencial de la Gerència Territorial de l’ICS Catalunya Central

Inscripcions tancades

Per qualsevol dubte contacteu assistencial.cc.ics@gencat.cat o bé als telèfons  93 693 00 45 i 93 805 44 77.

Com arribar

Ben aprop de l’Ateneu Igualadí hi ha una zona d’aparcament gratuït “Cal Carner“. Una àmplia zona al costat del Mercat de la Masuca, on es pot accedir per quatre carrers:

  • carrer Virtut
  • carrer Cardenal Vives
  • carrer Sant Carles
  • carrer Delícies