Ja tenim guanyadora del 1r Concurs de Fotografia Feminista organitzat pel Grup d’Igualtat

El Grup d’Igualtat de la Gerència Territorial Catalunya Central de l’Institut Català de la Salut (ICS) ha organitzat, per primer cop, el concurs de fotografia “Zoom feminista” amb motiu del 8 de març, Dia de la Dona. Un total de 19 professionals de l’ICS Catalunya Central han participat al concurs amb les seves imatges, fetes des d’una visió feminista transversal o bé de denúncia per la desigualtat entre homes i dones.

Un cop analitzades les 19 fotografies, el jurat ha fet una preselecció de cinc imatges d’entre les quals s’ha escollit la guanyadora: “Obrim brides. Ens volem lliures i rebels”, de Montserrat Fusté i Gamisans de l’EAP de Sant Joan de Vilatorrada. El jurat en destaca la qualitat fotogràfica, fent ús de l’artifici de l’enquadrament dins l’enquadrament, i la selecció d’un objecte propi del món sanitari com a metàfora per parlar de la seva visió particular del feminisme. Fusté obtindrà com a premi un maletí de Suport Vital Bàsic proveït amb diversos obsequis.

Les altres quatre finalistes són les imatges elaborades per:

> Estrella Lavado Ramos, per ser una fotografia que reivindica el feminisme de forma divertida.

> Cristina Quirós Casas, per la curosa elaboració de la imatge i el seu tractament tècnic.

> Zoraida González Fernández, pel bon equilibri entre el component fotogràfic i una visió oberta i positiva del que entenem avui dia com a feminisme.

> Anna Cos Millan, pel contingut reivindicatiu del feminisme ancorat en l’àmbit sanitari i el paper que aquest té en la societat actual.

 

 

El jurat ha estat format per tres persones, reunides el 7 de març: Anna Villaplana, fotògrafa professional; Meritxell Puig, membre del Grup d’Igualtat i fotògrafa amateur; i Noemí Badrenas, tècnica de Comunicació de l’ICS. Núria Sensat, membre del Grup d’Igualtat, ha actuat com a secretària (sense dret a vot).

El jurat valora molt positivament tant la qualitat com el número de persones que han decidit participar al 1r Concurs de Fotografia Feminista. Les imatges s’exposaran properament a la seu de la Gerència d’Atenció Primària i a la Comunitat de Catalunya Central.

 

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Igualtat, Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.