La doctora en infermeria Glòria Saüch rep una beca de Salut per al projecte del Xat Jove de l’Anoia

L’estudi liderat per Glòria Saüch avaluarà el canal de comunicació virtual Xat Jove, que permet a tots els nois i noies de 12 a 16 anys dels instituts de l’Anoia plantejar a professionals d’infermeria dubtes i preguntes sobre sexualitat, alcohol, drogues i trastorns alimentaris, entre d’altres temes, a través d’una aplicació mòbil.

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha concedit la beca d’intensificació d’infermeria del Pla estratègic de recerca i innovació en salut (PERIS)  al projecte de recerca Xat Jove, de l’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central, liderat per la doctora en infermeria Glòria Saüch Valmeña. La beca, amb una dotació de 57.239 euros, permetrà tirar endavant el treball de recerca durant dos anys. En el procés d’adjudicació s’ha avaluat tant el projecte com el currículum professional de Saüch, que també ha participat i coordinat altres treballs d’investigació com ara el de l’exercici físic i la fibromiàlgia de l’any 2017.

El projecte pilot del Xat Jove es du a terme en el marc de l’acord de col·laboració entre la Gerència Territorial Catalunya Central de l’ICS i Abi Global Health, una empresa de salut digital amb seu a Barcelona i a Dublín que ofereix el seu servei de microconsultes de salut a catorze països d’Europa, Àsia i Àfrica.

Tots els joves de 12 a 16 anys dels instituts de l’Anoia

L’objectiu de l’estudi és avaluar la utilitat del Xat Jove, un canal de comunicació virtual i complementari a les xerrades informatives presencials que fa el personal d’infermeria i llevadores als centres d’educació secundària dins del Programa salut i escola. En l’estudi s’hi inclouen tots els joves dels instituts d’educació secundària (IES) de l’Anoia que tinguin entre 12 i 16 anys, els quals podran plantejar a través d’una aplicació mòbil els dubtes que tinguin sobre sexualitat, alcohol, drogues, trastorns alimentaris, assetjament psicològic (mobbing), domèstic i escolar (bullying). L’equip de professionals s’encarrega de respondre a les consultes amb la garantia de màxima confidencialitat.

L’estudi, que durà a terme la doctora en infermeria Glòria Saüch, permetrà analitzar el nombre de consultes i comparar-les amb les que es fan de manera presencial, així com d’avaluar les respostes i la satisfacció de les persones usuàries del servei.

 

 

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Adolescents, Notícies recerca. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.