La gerent, Anna Forcada, forma part del Comitè Científic Assessor de la COVID-19, constituït per Salut

El Comitè, creat a proposta del conseller Josep Maria Argimon, l’integren persones vinculades al coneixement científic de diferents professions i àmbits de treball i actuarà amb independència de criteri.

La gerent de l’ICS a la Catalunya Central, Anna Forcada, ha estat escollida per part del conseller Argimon per formar part del Comitè Científic Assessor de la COVID-19, un òrgan assessor per a l’abordatge d’estratègies de control de la pandèmia a Catalunya, que actuarà amb independència de criteri en l’exercici de les seves funcions.

El Departament de Salut i la Secretaria de Salut Pública han treballat els darrers mesos i de manera continuada en contacte amb els diversos experts que hi ha al país a l’hora d’assessorar les diferents accions de control de la pandèmia. Per tal de constituir formalment aquest Comitè Assessor, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha decidit fer un pas més i aprovar la creació d’aquest Comitè.

Forcada, metgessa de família, és la gerent de la Gerència Territorial de la Catalunya Central i també la gerent de l’Hospital de Berga.

Les funcions del nou Comitè

Anna Forcada va assistir a la primera reunió del nou Comitè Científic Assessor de la COVID-19 aquest dilluns 27 de setembre a Barcelona. Serà un òrgan d’assessorament tècnic, d’acord amb el coneixement científic dels membres, en la determinació de les estratègies de control de la COVID-19 del Departament de Salut i emetrà recomanacions i propostes sobre l’abordatge de la problemàtica que la pandèmia planteja.

Està format per un mínim de 20 i un màxim de 35 membres d’entre professionals de reconegut prestigi en el camp de la sanitat, la medicina, les ciències de la salut i les ciències socials, jurídiques i econòmiques. Tots els seus integrants són nomenats per un període de tres anys.

La independència de criteri en el funcionament del Comitè és una garantia de servei de la ciutadania. Per això, la seva composició és prou àmplia per assegurar que puguin contribuir a conformar l’activitat  assessora persones vinculades al coneixement científic des de diferents professions i àmbits de treball.

Per garantir l’operativitat del Comitè, es preveu que, a més d’en sessió plenària, actuï també en comissions de treball. El comitè es reunirà en sessió ordinària, com a mínim una vegada cada trimestre i en sessió extraordinària, sempre que ho requereixi el conseller o consellera de salut o el secretari o secretària de salut pública.

La creació d’aquest comitè s’avé amb els consells de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), que ha assenyalat com a bona pràctica per als governs en la gestió de la pandèmia, el fet de comptar amb un comitè científic assessor de caràcter independent.

Composició del Comitè Científic Assessor de la COVID-19

 • Presidència: Magda Campins Martí
 • Secretària:  Montserrat Martinez Marcos (Secretaria Salut Pública)
 • Vocals
 1. Daniel Prieto-Alhambra
 2. Sílvia de Sanjose Llongueras
 3. Julià Blanco Arbués
 4. Antoni Plasència Taradach
 5. Antoni Trilla García
 6. Tomàs Pumarola Suñé
 7. Oriol Mitjà Villar
 8. Miquel Pujol Rojo
 9. Clara Prats Soler
 10. Àlex Arenas Moreno
 11. Yoseba Cánovas Zaldua
 12. Anna Suy Franch
 13. Anna Forcada Arcarons
 14. Jaume Sellarès Sallàs
 15. Salvador Macip Maresma
 16. Juan Pablo Horcajada Gallego
 17. Joaquin Lopez-Contreras González
 18. Robert Güerri Fernández
 19. Josep M Jansà López del Vallado
 20. Alba Vilajeliu Balagué
 21. Begoña Roman Maestre
 22. Guillem López Casasnovas
 23. Antoni Soriano Arandes
 24. Albert Bosch Navarro
 25. Joaquim Sagalès Coma
 26. Coral Fernandez Solana
 27. Antoni Sisò Almirall
 28. Josep Corbella Domenech
 29. Francesc Fina Avilès
 30. Jordi Casabona i Barbarà
 31. Benito Almirante Gragera
 32. Roger Paredes Derios
Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada ha esta publicada en Notícies. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.