La Regió Sanitària Catalunya Central habilita 67 espais alternatius als CAP per millorar els circuits de vacunació

Imatge promocional de la campanya de la gripSalut ha habilitat 67 espais alternatius als centres d’atenció primària (CAP) de la Regió Sanitària Catalunya Central per millorar els circuits de vacunació. La mesura és excepcional per la crisi de la COVID-19 i s’ha pres per evitar aglomeracions en aquests centres. Els dispositius són des d’espais i equipaments cedits pels ajuntaments i altres institucions assistencials, fins a carpes del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Els equips d’atenció primària dels CAP seran els que vacunaran, seguint totes les normes de seguretat respecte a la COVID-19.
Tot i així, hi ha CAP que faran la vacunació als seu centre, mantenint en tot moment les mesures per garantir la seguretat dels pacients.

Com es pot obtenir cita per a la vacunació contra la grip?
Per obtenir cita en la vacunació contra la grip es pot fer:

– Preferentment a través de la web de programació de visites on s’indica en quins punts es vacuna a cada equip d’atenció primària on es pot triar el dia i l’hora que un desitgi.
– O bé, trucar per telèfon al centre d’atenció primària o centrals de programació.

Presentació de la campanya “Cap fred”
Salut també ha presentat la campanya de comunicació “Cap fred”. Anualment, l’objectiu principal és especificar com prevenir les malalties respiratòries d’hivern i, tot i que aquest any estigui condicionada per la pandèmia, les mesures que es proposen a la població no són del tot diferents a les d’altres anys. La manera com es propaguen aquests virus és molt similar, per això, si persistim en els bons hàbits de rentat de mans, distanciament social i portar la mascareta adequadament es minimitzaran ambdues infeccions, tant la COVID-19 com la grip. La campanya fa especial èmfasi en mantenir els tres hàbits esmentats i afegir una altra mesura de protecció que és la vacuna contra la grip per reduir les complicacions associades a la infecció per aquest virus.

També, tenir cura del consells següents:

– Feu servir mocadors d’un sol ús quan tossiu o esternudeu.
– Beveu força aigua.
– Ventileu els espais tancats.
– Eviteu l’activitat social fora del grup habitual.

La vacunació de contra la grip està especialment recomanada si compliu alguna d’aquestes condicions de risc:
• Tenir de més de 60 anys.
• Patir malalties cròniques (enguany s’inclou la hipertensió com a novetat).
• Dones embarassades i enguany destaquem també la novetat durant els 6 mesos de puerperi.
• Ser persones cuidadores d’altres persones amb alguna condició de risc anteriors (principalment gent gran, persones amb malalties cròniques).

Consulteu el llistat d’espais alternatius per a les vacunacions a continuació:

Espais alternatius SOLSONÈS-BAGES-BERGUEDÀ

Espais alternatius ANOIA

Espais alternatius OSONA

 

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.