La Targeta sanitària europea: què hem de saber

La Targeta sanitària europea (TSE), és el document personal e intransferible, que acredita el dret del seu titular a rebre les prestacions sanitàries que siguin necessàries, des del punt de vista mèdic, durant la vostra estada temporal por motius de treball, estudis, turisme, en el territori de la Unió Europea, de l’Espai Econòmic Europeu i a Suïssa, tenint en compte la naturalesa de les prestacions i la durada de la estança, d’acord amb la legislació del país de estada.

Per sol·licitar la TSE cal estar afiliat a la Seguretat Social com a titular o bé beneficiari. En el cas dels beneficiaris (com els menors d’edat) caldrà demanar-la posant el número d’afiliació del titular.

En la majoria de casos es pot sol·licitar per internet sense necessitat de certificat digital, ja que no cal per accedir a aquest servei des del portal de la Seguretat Social.

Sol·licitud de la targeta sanitària europea (TSE)

En alguns supòsits no es podrà sol·licitar la TSE a través d’aquest servei, sinó que caldrà personar-se en qualsevol dels centres d’atenció i informació de la Seguretat Social (CAISS), telèfon: 900 16 65 65. Ja que cal aportar documentació que acrediti el dret a exportar les prestacions sanitàries.

Qualsevol que sigui la forma de sol·licitud de la TSE, aquesta s’enviarà al domicili del sol·licitant en un termini no superior a 10 dies; en cap cas no es lliurarà en mà.

Si no es pot obtenir la TSE, es podrà sol·licitar un certificat provisional substitutori (CPS).

Sol·licitud del certificat provisional substitutori (CPS)

La targeta sanitària europea (TSE) és vàlida per 2 anys i s’hi indica la data de caducitat.

Avatar photo

Quant a ICS Catalunya Central

Gerència Territorial de la Catalunya Central. Institut Català de la Salut. Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.
Aquesta entrada s'ha publicat dins de Notícies i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.